Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miran razlaz

Cibona i Nik Slavica nagodili se oko odštete

Nik Slavica
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
19.04.2017.
u 13:12

To znači da će Cibona za igrača, od njegova budućeg kluba, ipak nešto dobiti, ali ne onoliko koliko je stajalo u ugovoru (250.000 eura).

Dok se pred košarkašima Cibone danas nalazi izazov zvan Šibenik na vrućem Baldekinu, gdje ih pobjeda ostavlja u utrci za prvo mjesto uoči doigravanja, dojučerašnji član hrvatskog doprvaka Nik Slavica (20 godina, 205 cm) pred izazovom je nastupa u Ljetnoj NBA ligi.

A da bi mogao igrati za ljetnu momčad nekog NBA kluba, Slavici je bilo potrebno izlazno pismo od Cibone kojeg je na koncu i dobio jer je između dvije strane ipak došlo do nagodbe.

A to znači da će Cibona za igrača, od njegova budućeg kluba, ipak nešto dobiti, ali ne onoliko koliko je to stajalo u ugovoru (250 tisuća eura).

Premda su u startu i jedni i drugi bili spremni tjerati mak na konac, na koncu se ipak pokazalo da je dogovor najbolje rješenje. Da sve prođe bez sudovanja i Fibine arbitraže.

Nakon što je, krajem prošlog tjedna, Slavica potpisao prijedlog sporazumnog raskida ugovora, mladi je košarkaš od Cibone dobio izlazno pismo za Sjedinjene Američke Države. Prije toga bilo je zahtjeva i za izlazno pismo za Španjolsku, no to je na koncu ipak povučeno.

Za nadarenog krilnog igrača to pak znači da će vrijeme do NBA drafta provesti po radnim NBA kampovima, u kojima se provjeravaju mogućnosti kandidata za NBA ligu, u nadi da će dobiti priliku dokazati se na Ljetnoj ligi.

Dobra vijest za Cibonu jest i to da se iz SAD-a vratio branič Scottie Reynolds, sa samo jednim danom kašnjenja, pa će se, u završnici domaćeg prvenstva, vukovi moći osloniti na ovog kvalitetnog razigravača.

>>Cedevita u Zadru doživjela sedmi ovosezonski poraz

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
07:47 20.04.2017.

da mi je vidjeti klub koji će za ovog atletičara iskeširati neku ozbiljniju lovu!! jedino ako im treba za all-star tekme, da zakucava, vješa se na obruč i sl... za ozbiljniju košarku... nema šanse, druga je stvar politika ovog klubićaa koji još uvijek bezobrazno nosi ime nekada velikog, slavnog kulturnog kluba!!!

ST
stomugromova
16:44 19.04.2017.

Slavica je budućnost hrvatske košarke i igrač na kojeg repka mora računati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije