Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ EUROLIGE

Darinko Kosor: Poraz uprave nakon velike pobjede igrača

Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.06.2014.
u 15:00

- Uz ovakvo stanje kluba tih 28 milijuna kuna Grad nikad ne bi naplatio u novcu - kaže Darinko Kosor.

Jerell Blassingame naumio je tužiti Cibonu Fibi kod koje na ime kašnjenja plaća ima pravo tražiti raskid ugovora na štetu kluba.

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo KK Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u Euroligi. Realnost je takva da klub nije u mogućnosti zadovoljiti zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati."

To je sve što su iz Cibone rekli na tu osjetljivu temu i to u obliku priopćenja pa smo kontaktirali predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora. Upravo je on predsjedao na sjednici Skupštine koja je odobrila Ciboni saniranje 28 milijuna kuna kredita kod Zabe i još 14 milijuna kuna za vraćanje dugova igračima na račun gradskog preuzimanja Ciboninih nekretnina.

– Uz ovakvo stanje kluba tih 28 milijuna kuna Grad nikad ne bi naplatio u novcu.

Inače, odustajanje od Eurolige sramotan je čin, prije svega prema navijačima koji su se nakon puno godina ponovno počeli okupljati oko kluba. Nakon velike pobjede igrača i trenera ovo je veliki poraz uprave, a većina nas gradskih zastupnika osjeća se obmanuto jer je taj prijedlog prošao nakon što nas se uvjeravalo da se to radi za Cibonin nastup u Euroligi – rekao je Kosor.

Spominje se i mogućnost predstečajne nagodbe.

– Nadam se da ne postoje dodatni dugovi koji nama nisu prikazani jer Cibonin predsjednik Lovrić u više je navrata rekao da će klub sada doći na financijsku nulu. Nažalost, sve je ovo samo dokaz da Cibona ne smije biti vlasništvo Grada i da se moraju hitno pronaći privatni ulagači, na način na koji je to učinjeno s Cedevitom – zaključio je.

>> Cibona odustala od Eurolige, umjesto nje igrat će Crvena zvezda?

Ključne riječi

Komentara 2

VI
vibrator
14:20 21.06.2014.

kasno si se ti probudio Predsjedniče, tebe sve iznenadi, a miki te vrti oko malog prsta. preuzmi neku odgovornost za ovu plaću i pročitaj materijale prije nego se cerekaš na sjednicama

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:31 22.06.2014.

nova i sposobna uprava pod hitno !!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije