Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Košarka

Darinko Kosor: Poraz uprave nakon velike pobjede igrača

- Uz ovakvo stanje kluba tih 28 milijuna kuna Grad nikad ne bi naplatio u novcu - kaže Darinko Kosor.
20. lipnja 2014. u 15:00 2 komentara 706 prikaza
Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jerell Blassingame naumio je tužiti Cibonu Fibi kod koje na ime kašnjenja plaća ima pravo tražiti raskid ugovora na štetu kluba.

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo KK Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u Euroligi. Realnost je takva da klub nije u mogućnosti zadovoljiti zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati."

To je sve što su iz Cibone rekli na tu osjetljivu temu i to u obliku priopćenja pa smo kontaktirali predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora. Upravo je on predsjedao na sjednici Skupštine koja je odobrila Ciboni saniranje 28 milijuna kuna kredita kod Zabe i još 14 milijuna kuna za vraćanje dugova igračima na račun gradskog preuzimanja Ciboninih nekretnina.

– Uz ovakvo stanje kluba tih 28 milijuna kuna Grad nikad ne bi naplatio u novcu.

Inače, odustajanje od Eurolige sramotan je čin, prije svega prema navijačima koji su se nakon puno godina ponovno počeli okupljati oko kluba. Nakon velike pobjede igrača i trenera ovo je veliki poraz uprave, a većina nas gradskih zastupnika osjeća se obmanuto jer je taj prijedlog prošao nakon što nas se uvjeravalo da se to radi za Cibonin nastup u Euroligi – rekao je Kosor.

Spominje se i mogućnost predstečajne nagodbe.

– Nadam se da ne postoje dodatni dugovi koji nama nisu prikazani jer Cibonin predsjednik Lovrić u više je navrata rekao da će klub sada doći na financijsku nulu. Nažalost, sve je ovo samo dokaz da Cibona ne smije biti vlasništvo Grada i da se moraju hitno pronaći privatni ulagači, na način na koji je to učinjeno s Cedevitom – zaključio je.

>> Cibona odustala od Eurolige, umjesto nje igrat će Crvena zvezda?

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • vibrator:

    kasno si se ti probudio Predsjedniče, tebe sve iznenadi, a miki te vrti oko malog prsta. preuzmi neku odgovornost za ovu plaću i pročitaj materijale prije nego se cerekaš na sjednicama

  • Avatar Ronin88
    Ronin88:

    nova i sposobna uprava pod hitno !!!!!!!!!!!