Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijske poteškoće

Cibona odustala od Eurolige, umjesto nje igrat će Crvena zvezda?

Cibona
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.06.2014.
u 15:32

Klub je, govore nam dobro informirani izvori, danas poslao obavijest o odustajanju u središte Eurolige

Nakon što je Večernji list prije nekoliko dana pisao o tome da bi Cibona mogla odustati od nastupanja u Euroligi zbog financijskih poteškoća, danas je stigla i potvrda tih slutnji. Klub je, govore nam dobro informirani izvori, danas poslao obavijest o odustajanju u središte Eurolige. Uskoro je stiglo i priopćenje iz Cibone.

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone.

Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi", poručio je klub.

Cibona će tako sljedeće sezone nastupati u ABA ligi te će se natjecati u hrvatskom prvenstvu. Zbog navedenih poteškoća u klubu s Tuškanca igranje u Eurokupu nije ni bila opcija.

Srbijanski mediji pak donose izjavu Romana Lisca, generalnog menadžera ABA lige koji je ustvrdio da će u Euroligi umjesto Cibone nastupati Crvena zvezda, a Partizan će najvjerojatnije igrati u kvalifikacijama.

B92 još piše kako je prvi čovjek Eurolige Jordi Bertomeu za nedavnog posjeta Beogradu obećao da će se jedno mjesto, u slučaju Cibonina odustajanja, vratiti ABA ligi.

Podsjetimo, Cibona je nastup u Euroligi izborila pobijedivši u finalu ABA lige Cedevitu.

>>Bandić: Spreman sam i za radikalne mjere i Cibonin novi početak

>>Bolje da je Cibona ostala bez imovine nego da je nema

Komentara 14

LA
lanemoje
01:17 19.06.2014.

Kakve gluposti neki komentatori pišu, a istina je da je Cibonin dug iznosio preko 110 milijuna kn prije četiri godine, a da je grad dao iz gradske blagajne za saniranje duga najmanje 50 milijuna kn i nikakve nekretnine Cibone ne pokrivaju ni preostali dug Cibone, a kamoli da stvaraju sredstva za novi igrački kadar koji bi bio konkurentan u Euroligi. Cibona se mora pokriti s onoliko novca koliko ima, a ima onoliko koliko dobije od Zagreba, a to je oko 5 milijuna kn godišnje + sponzori. Dovođenje igrača koji prelaze zadane financijske okvire ih baca u nove dogove, a Euroliga znači upravo to, novi dugovi i trošak!

DA
darkica1
17:28 18.06.2014.

Cibona da bi igrala u Euroligi mora otkloniti blokadu koja je nametnuta od Eurolige zbog dugova prema bivšim igračima Cibone u iznosu od nekoliko milijuna eura, a uz te milijune za bivše igrače od kojih su neki igrali i u devedesetima za Cibonu i još nisu plaćeni, Cibona mora u novu momčad za Euroligu uložiti još najmanje milijun i pol eura, pa otkuda odjedanput da grad namakne svu tu lovu? Kad je bilo govora o takvom finacijskom scenariju za Cibonu u Euroligi, mnogi su pljuvali po gradu, pa i sam trener Cibone Rimac nije bio baš oduševljen takvim scenarijem za Cibonu, a sad kad se grad povukao od ovih brzopoteznih rješenja, opet neki pljuckaju. Cibona se postepeno mora izvlačiti iz dugova i postavljati na zdrave noge, a ne zbog jedne sezone u Euroligi iči u novu katastrofu financijsku!

TR
trandri
18:21 18.06.2014.

Grad pokušava sanirati dugove u Ciboni u iznosu od 100 milijuna kn zadnje tri godine, a to će se raditi i sljedeće tri godine jer se dugovi ne mogu sanirati preko noći. Nekretnine Cibone koje neki komentatori spominju ne pokrivaju dugove Cibone niti donose novac za otklanjane blokade Fibe. Grad sanira dugove i koji vrag vi hoćete više? Da upumpavaju lovu i u igrački kadar, e pa ne može to tako, za to su potrebni sponzori i privatni kapital!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije