Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Mate Rimac izrađivat će opremu za hrvatsku olimpijku?

- Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom - kazala je Obratov
14. ožujka 2018. u 09:03 3 komentara 746 prikaza
Daria Obratov
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka Splićanka Daria Obratov najavila je jučer u razgovoru s predsjednikom i glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i Josipom Čopom da će se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine boriti u paru sa sestrom Daniom.

Nakon dva zlata Tata Ljutić: Živimo skijanje poput Kostelića

Predsjednika Matešu posebno je interesiralo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je iznova pojasnila složenost njihove nabave.

- Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom - kazala je Obratov i naglasila moguću suradnju s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem.

- Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković - ustvrdio je Mateša, istaknuvši želju da taj proizvod bude "plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka".

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (tzv. dvojci), skupa sa 20-godišnjom sestrom Daniom, također sanjkašicom, koju je šest mjesta dijelilo od vize za Pjongčang u "singlu".

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere.

Daria Obratov RAZMIŠLJA O PEKINGU U Pjongčangu se upisala u povijesne knjige, sad želi suradnju s Rimcem Mate Rimac veliki posao Rimac u Kini gradi tvornicu električnih motora i baterija vrijednu milijardu kuna Rimac C_Two C_Two u detaljima Sve tajne Rimčeva bolida: baterije imaju snagu kao mala hidroelektrana
Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Top Chair
#OSTANIMOODGOVORNI
Super ideje za opremanje ureda kod kuće: Kako odabrati najfunkcionalniju stolicu?
  • vorda400:

    j.bo vas Mate Rimac najbolje da tu familiju stavite u vladu savršeno se budu uklopili u sva sranja