Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMIŠLJA O PEKINGU

U Pjongčangu se upisala u povijesne knjige, sad želi suradnju s Rimcem

Daria Obratov
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
13.03.2018.
u 17:04

Najavila je da će se na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. boriti u paru sa sestrom Daniom.

Splićanka Daria Obratov postala je prva hrvatska sanjakašica na Zimskim olimpijskim igrama.

Iako nije uspjela izboriti nastup u zadnju četvrtu vožnju u Pjongčangu, na kraju je zauzela 27. mjesto od 30 natjecateljica. Danas je imala razgovor s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom te glavnim tajnikom Josipom Čopom na kojem je najavila da će na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. boriti u paru sa sestrom Daniom.

Matešu je zanimalo kako bi Dariji mogli pomoći u izdradi što konkurentnijih sanjki za natjecanje.

- Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom - rekla je Obratov i naglasila moguću suradnju s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem.

- Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković - rekao je Mateša.


 

Komentara 1

80
8.000 eura, 8.000 eura!
00:37 14.03.2018.

PyeongChang PyeongChang PyeongChang PyeongChang PyeongChang. Zar je to tako teško napisati? Hrvatski pravopis nije onaj Vuka Stefanovića Karađića koji kaže: Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano. Matija, možda bi mogao dobiti posao u Srbiji. Vidim da ti idea ti ide njihov pravopis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije