Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastični Eriksen

Danska razbila Irsku u gostima i postala 30. sudionik SP-a!

Irska - Danska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.11.2017.
u 22:34

Ostala su još dva mjesta prazna, a ona će se popuniti u naredna dva dana.

Nogometaši Danske plasirali su se na Svjetsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine. Nakon što su u prvoj utakmici protiv Irske kod kuće odigrali 0:0, danas su kao gosti zasluženo pobijedili 5:1 i izborili plasman u Rusiju.

No, nije sve počelo tako dobro za njih jer je Irska povela već na samom početku. Duffy je zabio u šestoj minuti i bacio navijače u trans. Međutim, nakon toga Danci su zagospodarili terenom i razbili Irce. U 29. minuti Andreas Christensen je izjednačio, a nakon toga Christian Eriksen iz Tottenhama preuzeo je sve konce i pokazao kakva je igračina. Postigao je hat-trick (32., 63., 74.) i svoju reprezentaciju odveo na SP. Ukupno je u ovom kvalifikacijskom ciklusu zabio deset golova, što je najbolji učinak nekog veznjaka. Tome je pridodao i tri asistencije.

Konačni rezultat postavio je Bendtner koji je u 90. minuti postigao gol s bijele točke.

Irska - Danska
1/7

Danska je tako postala 30. sudionik predstojećeg Mundijala. Uz Hrvatsku, plasirati se na SP od europskih reprezentacija uspjelo je Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Španjolskoj, Poljskoj, Islandu, Švicarskoj, Srbiji, Francuskoj, Švedskoj, Portugalu, domaćinu Rusiji te danas, eto, i Danskoj. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama. 

Ostala su još dva mjesta prazna, a ona će se popuniti u naredna dva dana. U srijedu igraju Australija i Honduras (prva utakmica 0:0), a u četvrtak Peru i Novi Zeland (prva utakmica 0:0).

Komentara 3

BU
Bubra
23:40 14.11.2017.

Nije Budala vec je Budaletina.

DU
Deleted user
23:24 14.11.2017.

Ova Danska bi razbila Hrvatsku kao zvecka macku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije