Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak Kneževine

Danijel Subašić: Osobno mi je čestitao i princ Albert

Danijel Subašić
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.02.2015.
u 13:13

– Danijela poznajem još otkad je bio dječak, kada je bio suigrač moga Hrvoja, on je kao moje dite. Hrvoje je bio godinu stariji pa mu je na neki način bio i autoritet – kazao nam je jučer Svetko Ćustić, otac pokojnoga nogometaša

Danijel Subašić nakon pobjede Monaca nad Arsenalom primio je i prinčevu čestitku. Odmah poslije utakmice, u svlačionici stadiona Emirates...

– Princ Albert od Monaca došao je među nas igrače s predsjednikom i potpredsjednikom kluba. Svakome od igrača stisnuo je desnicu, iskreno čestitao. Princ je naš veliki navijač, a ovo jedna od najvećih pobjeda – kazao nam je jedan od Monacovih heroja.

Bit će pun stadion

Koga priželjkujete u četvrtfinalu, pitamo Subašića.

– O tome ćemo kada prođe uzvrat. Nije još gotovo, ne mislimo još da smo prošli iako je pobjeda uvjerljiva – uzvraća Danijel.

Možda ćete napokon i napuniti stadion Louis II.? Uglavnom igrate pred samo nekoliko tisuća navijača.

– Jednom je u kupu bilo samo 3000 navijača, ali kad igramo i pred 7-8 tisuća, ugođaj na stadionu kapaciteta 18 tisuća odličan je. U utakmicama Lige prvaka stadion nam je uglavnom bio pun – dodao je Subašić.

U još jednoj u nizu velikih utakmica Danijela je u Murvici, mjestu nedaleko od njegova rodnoga Zadra, zdušno bodrila obitelj Ćustić. Subašić je, naime, i protiv Arsenala ispod dresa nosio majicu sa slikom pokojnoga prijatelja Hrvoja, zadarskog nogometaša preminuloga nakon ozljede glave na utakmici sa Cibalijom. Sljedećeg mjeseca navršit će se sedam godina od te fatalne utakmice, u kojoj je na vratima Zadra stajao upravo – Danijel Subašić.

– Danijela poznajem još otkad je bio dječak, kada je bio suigrač moga Hrvoja, on je kao moje dite. Hrvoje je bio godinu stariji pa mu je na neki način bio i autoritet – kazao nam je jučer Svetko Ćustić, otac pokojnoga nogometaša.

– I kada je Danijel tek počinjao braniti, osjećao sam da se u tom dječaku krije veliki vratar. Zato nisam iznenađen ovakvim njegovim usponom. Za mene je to normalno. Jako mi je drago zbog njega, jer sam mu puno pomogao kada je bio mladi vratar. Kako? Nije bitno, to znamo Danijel i ja... Pitali smo i Subašića. Rado se sjetio tih zadarskih dana.

– Istina je, Svetko Ćustić bio mi je potpora. Uvijek je bio prisutan na našim treninzima, uskakao za sve što mi je trebalo...

Svetko Ćustić ima i 27-godišnjega sina Domagoja. Obojica su angažirana u lokalnom klubu, članu županijske lige.

Volio bih u Kneževinu

– Ja sam predsjednik NK Murvice, a moj Domagoj igra stopera – kaže Svetko Ćustić.

Domagoj Ćustić zna se čuti sa Subašićem. Redovito prati sve njegove nastupe u Monacu i reprezentaciji.

– Danijela poznajem već 15 godina. Čujemo se jednom mjesečno, češće kad igra reprezentacija pa mi Danijel nabavi ulaznice. Dolazim na sve jače utakmice u Zagreb – kaže Domagoj.

Hoćete li k Danijelu u Monte Carlo? On kaže da su njegova vrata za vas uvijek otvorena.

– Volio bih, nisam još nikada bio u Monte Carlu. No nisam dosad imao priliku zbog obveza na poslu...

>> Monaco i Subašić šokirali Arsenal u Londonu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije