Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Dani Olmo ne igra već četiri mjeseca jer ga Barca ne pušta u Dinamo!

Dani Olmo
Luka Stanzl/Pixsell
09.12.2014.
u 21:26

- Šteta je zbog njega, iako je u drugoj momčadi, pa sad u prvoj, vjerojatno bi se sjajno uklopio i u našu generaciju - rekao je Marijan Vlak.

Kad je u ljetnom prelaznom roku Dinamo doveo igrača iz Barcelone, u katalonskom gigantu nastala je konsternacija. Dani Olmo imao je epitet najboljeg igrača Barce do 16 godina, biser u kojeg su bile uprte oči. A onda ga je oteo Dinamo.

No, Barcelona se nije imala namjeru samo tako predati, opstruirala je koliko god je mogla i još uvijek to čini, da bi se Olmo registrirao potreban je navodno još jedan dokument. I zato je dečko propustio službene utakmice.

– Nisam potpuno uključen, ali koliko mi se čini, Barcelona se inati. De facto je sve riješeno, ali fali taj “papir” da bi dečko mogao igrati. Očito netko nešto koči, ali, mali odlično gura, trenira s prvom momčadi – kaže šef škole Dinama Marijan Vlak.

Zbog neigranja, propustio je i utakmicu za Španjolsku, a toj reprezentaciji do 17 godina bio je kapetan.

– Trebao je ići, već je bilo razgovora o tome, a onda ipak nije bio pozvan s objašnjenjem – nema klub, ne igra. Ma, očito je to za Barcelonu bio šok.

No, nije ni dečku sigurno lako.

– Naravno, nije isto samo trenirati ili igrati. Šteta je zbog njega, iako je u drugoj momčadi, pa sad u prvoj, vjerojatno bi se sjajno uklopio i u našu generaciju, 98. godište, generaciju koja je fenomenalna, koja se jednom rađa, gdje je čudo talentirane djece – kazao je Vlak.

Olma je u ruke prvo dobio Sreten Ćuk, trener Dinama II i s njim je radio do prije mjesec dana kada je Dani prešao k Zoranu Mamiću.

– Olmo je odličan igrač, izražene španjolske nogometne škole, traži igru – kaže Ćuk.

U CV-u mu piše napadač.

– On sam kaže da najviše voli igrati na desnom krilu, no ja ga vidim kao “fantazistu”, dečko igra s obje noge, ima sjajna rješenja i tu bi sigurno dao najviše.

No, nažalost, izgubio je nekoliko mjeseci neigranjem.

– Tri-četiri mjeseca je puno, ali bude li sve u redu s dokumentacijom neće biti problem, na proljeće dolaze prave utakmice. U srijedu je igrao za našu drugu momčad i bio je odličan, zabio gol. Ono što je važno, dečko je omiljen u momčadi, vole ga, jako je društven. Ne govori hrvatski, ali od svih najbrže uči – kaže Ćuk.

U prvoj momčadi jednako su oduševljeni njegovom nogometnom školom, ali i ponašanjem. Nije nestrpljiv, naučio je da to ne treba biti odlaskom iz Barce. I u prvoj momčadi se vidi da dečko zna, ima sjajna rješenja, pogotovu kad je okružen s više suparničkih igrača. Plus mu zapravo može biti i minus – čista je škola Barcelone, naučio je njihove šablone, a toga u Dinamu baš i nema. No, da je vrhunski talent, nije sporno, iako u ovom trenutku još nije na razini Alena Halilovića koji je otišao u Barcu. Ali, bit će, samo da počne igrati.

Olmo u Zagrebu živi s majkom koja ide na gotovo sve utakmice. Zajedno s nestrpljenjem čekaju da se kompletira “papirologija”, da Dani može igrati i službene utakmice. Valjda Barcelona neće moći zavlačiti u nedogled i tako iz ljubomore ili ljutnje dečku onemogućiti pravi razvoj. Uostalom, tko gubi, ima pravo ljutiti se, a dečki iz Barce, izgubili ste.

>> Dinamo na krilima sjajnog Fernandesa pobijedio Vukovar, debitirao Olmo

Komentara 2

LO
losss
23:18 09.12.2014.

Dinamo ce ga ove zime vratit barci za troduplo novca

VU
vupora8
08:49 10.12.2014.

Stvarno veliki talent na razini Ćorića,kakvu samo buducnost imamo u Ćoriću,Olmu u najjacoj generaciji u povijesti Dinama/Hrvatske kadeti 98 (Moro,Brekalo,Lovren,Sosa)....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije