Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je favorit?

Danci se dosad nisu na EP-u čak ni oznojili

Danska rukometna reprezentacija
Foto: Reuters/ PIXSELL
23.01.2014.
u 12:30

Glavni igrač im je Mikkel Hansen kojeg su naši rukometaši prvi put upoznali na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 2011. godine

Kakva će to biti završnica u Herningu! U polufinalu igraju svjetski prvak Španjolska, olimpijski prvak Francuska, europski prvak Danska te Hrvatska, reprezentacija koja je na sva ta tri natjecanja igrala u polufinalu i pritom osvojila tri bronce. Od tri moguća suparnika naši su dobili najtežeg.

– Danci su prvi favoriti Europskog prvenstva, i to bez premca – složni su naši rukometaši već danima.

Ključ je Kopljarov suigrač

Zašto? Domaćini su i do polufinala su došli s maksimalnim učinkom. Doduše, u skupini su se lako obračunali s Makedonijom, Češkom i Austrijom, a u drugoj fazi sa Španjolskom, Mađarskom i Islandom. Ni u jednoj utakmici nisu se ozbiljnije oznojili ili namučili da nekoga pobijede. Sve su dobivali lakoćom. Glavni igrač im je Mikkel Hansen kojeg su naši rukometaši prvi put upoznali na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 2011. godine. Kopljarov, Vorijev i Gojunov suigrač iz Pariza trenutačno je šesti strijelac EP-a, ali i uvjerljivo najbolji asistent. U šest utakmica podijelio je 36 upotrebljivih lopti. Nije tu loš ni naš Domagoj Duvnjak koji je trenutačno treći sa 27 uspješnih dodavanja. Kada krene Hansenu, onda kreće cijeloj reprezentaciji i on će biti prvi zadatak našoj obrani.

Vratar Landin nosi zlata

Pored Hansena imaju Danci još nekoliko sjajnih šutera poput Spelleberga, Sondergaarda, Christiansena, Larsena. Imaju odlična krila Lindberga, Svana i Eggerta, iskusne pivote Tofta i Noddesboa. No, svi kažu da je njihov ključni čovjek vratar Landin. Po broju obranjenih sedmeraca prvi je na turniru, a po postotku obranjenih lopti je treći, iza Dahla i Wyszomirskog. Ako njemu krene, onda nam nema spasa. Uostalom, on je bio zaslužan za europsko zlato Danaca prije dvije godine u Srbiji.

S Dancima su naši igrali polufinale i lani na SP-u. U Barceloni smo “stradali” sa šest razlike (24:30) u utakmici u kojoj je Landin imao 16 obrana. U odnosu na tu utakmicu kod njih neće biti Markussena i Laugea. Mi ćemo pak biti jači za Štrleka, Buntića, zdravog Duvnjaka...

>>Imamo najubojitiju kontru i koristimo krila više nego ostali

>>Wilbek: Hrvatska je vrhunska, a Danska je blagi favorit

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:12 23.01.2014.

Sve super, samo onaj glupi nadimak - kauboji? Ma tko je to nametnuo?

Avatar Topgen
Topgen
13:30 23.01.2014.

Problem je sto su oni odmorniji od nas , manje su se mucili

ZW
zweistein
12:45 23.01.2014.

bravo dečki, kapa dolje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a sada rulet. dosta je jedna pobjeda do kraja prvenstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije