Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na vrhuncu

Vrbanović pred sucem, izdaje li se europski uhidbeni nalog za braću Mamić?

Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.07.2015.
u 09:34

Očekuje se da bi Vrbanović tijekom dana mogao biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi odluke o pritvoru.

Braća Zdravko i Zoran Mamić i dalje se nalaze u Sloveniji. Iako su najavili da će na poziv policije, koji je upućen jučer oko podne, krenuti prema Zagrebu, nakon konzultacije s odvjetnikom odlučili su ostati u Sloveniji do nedjelje.

-  Vratit ćemo se u nedjelju navečer s momčadi i biti na dispoziciji svim organima. Obećavamo da je ovo naša posljednja odluka, neće biti novih promjena i da ćemo u nedjelju navečer biti Zagrebu, rekao je jučer Zdravko Mamić.

No, postoji mogućnost da se izda i europski uhidbeni nalog. 

- Ja ne bih o tome nagađao. U svakom slučaju, osoba koja je pozvana treba se tom pozivu odazvati što prije. Ako to ne napravi, onda će na prijedlog državnog odvjetnika sudac istrage vjerojatno zatražiti europski uhidbeni nalog – objasnio je još u četvrtak ministar Ranko Ostojić.

Inače, USKOK je jučer na svojim stranicama objavio za što se sve terete četvorica osumnjičenika (braća Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar). Prema njihovim tvrdnjama, Zoran Mamić je pribavio imovinsku korist od 52 milijuna kuna, Zdravko Mamić 38,1 milijuna. Dinamo je oštećen za 117,8 milijuna, a proračun za najmanje 12,2 milijuna.

Inače, jučer je USKOK ispitao izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića, nakon čega je on prenoćio prenoćio u prostorijama PN USKOK-a na zagrebačkim Oranicama. Njegov odvjetnik Darko Maržić je kazao da je Vrbanović iznio kratku obranu kojom je porekao djela za koja se sumnjiči. Očekuje se da bi Vrbanović tijekom dana mogao biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi odluke o pritvoru.

Tijek događanja možete pratiti na portalu Večernjeg lista...

>>Mamići ostaju u Sloveniji! USKOK objavio detalje istrage, evo za što ih se sve tereti

>>Damir Vrbanović ispitan u USKOK-u. Porekao djela za koja se sumnjiči

>>Ako se braća Mamić ne odazovu, može biti izdan europski uhidbeni nalog

>>Igrači gledali Otvoreno i smijali se gazdi Mamiću

>>Mamić: Lažove, sudit će ti hrvatski narod! Ostojić: Ne želim slušati ovakve baljezgarije

Komentara 31

Avatar peet
peet
10:02 04.07.2015.

U hajduku je sve "posteno", a nemaju za wc papir...a eto Mamić pokrao dinamo, a u njemu reprezentativci, najbolji klinci iz regije i svi sretni i zadovoljni.. svi mi radimo kod nekih malih mamića i bili bi sretni da imaju ko mamić jer bi i nama dali...ovako radimo za kiki riki

AN
antitovari
09:56 04.07.2015.

Treba izdati europski uhidbeni nalog za ove jugonovinare koji mrze dinamo i sve kaj je hrvatsko.

LA
larigan
10:55 04.07.2015.

Koliko je EPH dužan poreza !! 800 miliona i nikome ništa ,HTV, index,,,,,?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije