Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR BURIĆ:

Jedva čekam da se iskupimo u grotlu Poljuda!

Torcida
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
17.07.2015.
u 08:20

Bijele je u Sloveniji bodrilo više od tisuću torcidaša. Policija ih je smjestila na tribinu zajedno s domaćim navijačima, no nikakvog incidenta nije bilo. Tek poneka zapaljena baklja...

Nogometaši splitskog Hajduka upisali su prvi poraz ove sezone. Nakon što u dvije utakmice nisu izgubili od Sillamäe u prvom pretkolu Europske lige, te nakon što su izvukli neodlučeno u Maksimiru, pokleknuli su u Kopru. Istoimeni domaćin pobijedio je sa 3:2 u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige, a zanimljivo je da Koprani ove sezone još uvijek ne znaju za poraz. Čak su u slovenskom Super kupu svladali Maribor.

Nisu potonuli kod 0:2 i 1:3

- Kada od pet pogodaka četiri budu postignuta iz prekida, a jedan iz kontre onda se svi moramo složiti da je to bila čudna utakmica. Sreća da je ova moja mladost uspjela naći snage i sreća da nisu skroz potonuli kod 0:2 i 1:3. Uh, jedva čekam uzvrat na Poljudu da što prije korigiramo ovaj poraz – rekao je Damir Burić, trener Hajduka.

Znao je i upozoravao trener Hajduka da su Koprani opasni iz prekida i kontri i svejedno je njegova momčad primila tri pogotka upravo iz takvih situacija.

- Moram istaknuti da su domaćini te ubačaje iz kuta izvodili s nevjerojatnom preciznošću. Naravno da sam bio ljutit u poluvremenu i naravno da sam uputio dosta kritika mojim igračima, posebice onima u obrani. No, rekao sam i da u nastavku moramo postići najmanje još jedan pogodak. Vidjeli ste da smo u drugom poluvremenu bili puno bolji. Postigli smo drugi pogodak koji će možda značiti naš prolazak dalje – istaknuo je Burić.

Kako ste zadovoljni igrom Brazilca Jeffersona, čiju igru su svi hvalili nakon derbija sa Dinamom?

- Bio je solidan. Imao je nekoliko netočnih dodavanja, nije bio možda toliko siguran kao u Maksimiru, ali je bio u redu – kaže Burić.

Na poluvremenu ste zamijenili Balića?

- Imao je žuti karton i htio sam ga sačuvati da ne dobije i drugi – zaključio je Burić dometnuvši: - Očekujem u uzvratu barem 30.000 gledatelja i naravno naš prolazak u treće pretkolo.

Baš kao i u Maksimiru, na utakmicu je došlo više od tisuću navijača Hajduka. I ono što baš nije bilo uobičajeno, domaćin ih je smjestio na tribinu zajedno s domaćim navijačima, bez ikakve zaštitne ograde ili specijalaca. No, nikakvog incidenta nije bilo osim što je zapaljeno nekoliko baklji koje srećom nisu bačene na travnjak.

Sa stadiona u gostionicu

I dok je Torcida svih 90 minuta navijala i pjevala pjesme iz svog bogatog repertoara, domaći navijači, pedesetak muškaraca u kasnim pedesetima, tek su vikali – 'Koper, Koper'.

A nakon utakmice svi su navijači krenuli zajedno ka izlazu, pa do prve gostionice. Takvo što je nekako nezamislivo, primjerice, na utakmici Dinama i Hajduka.

>> Minimalan poraz u Sloveniji: Hajduk katastrofalno otvorio pa ga spasili braniči

Komentara 8

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
12:33 17.07.2015.

Bijele je u Sloveniji bodrilo više od tisuću torcidaša koji su vidjeli bolan poraz rezervne hrvatske nogometne svetinje protiv prema rangu pete ekipe slovenskog prvenstva.

Avatar germanikus
germanikus
09:15 17.07.2015.

EUJanez..vrloooooooo inteligentan komentar ..mora da ti je IQ blizu 50!Čestitke sa mora!

JA
jadre
11:55 17.07.2015.

vječnijado.... ....sigurno ce te prčijaške klubove opjevati...svašta..... ....a koliko se to pjesama...ispjeva......na Maxiruglu....za vrijeme jedne tekme........... koja komorna atmosfera....ajme......uz povremeno....ciganiranje....Glavatom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije