Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"iz čisto ljudskih razloga"
Povratak na članak

Dalić za Večernji: Bio sam popustljiv, pa mi se obilo o glavu. Toga više nema, sad imam igrače pune želje

– Čim osjetim bilo kakvo nezadovoljstvo kod nekog igrača zbog toga što ne igra, čim on to svojim govorom tijela pokaže, taj više neće biti s nama – ističe Dalić

Komentari 105

ST
stefj
09:00 09.09.2021.

Rezultati su bili puno bolji od igre. Jedino je u zadnjoj utakmici sa Slovenijom Hrvatska odigrala dobro... I protiv Rusije i protiv Slovačke (naročito Slovačke) imali smo i sreće što nismo primili golove. Protiv Slovenije, trebalo nam je preko 20 šansi da damo 3 gola... Ako gledamo kumulativ, od 3 utakmice, igrači koji se toliko hvale u novinama, nisu baš nešto odigrali. Pašalić je imao ispodprosječno poluvrijeme u Moskvi, i jedno dobro protiv Slovenije, Kramarić je zaboravio doći na utakmice osim ove u Splitu, Livaja nije odigrao nešto niti na jednoj utakmici, no bar je dao gol, isto možemo reći i za Vlašića... Sosa je bio OK i to je možda najveći dobitak ovih kvalifikacija, i naravno, Ivušić, te Kovačić, mada je on tu bio i prije. Fali nam i dalje još jedan standardan u veznom redu, kao i netko u napadu... Vlašić je u ovom ciklusu bio ispod onoga što je pokazivao prije, Pašalić možda, no utakmica protiv Slovenije je premalo. U napadu niti Livaja, niti Čolak, još manje Kramarić nisu pokazali da su rješenje... Po meni je u ovakvoj situaciji nepozivanje Petkovića promašaj, i u Moskvi i u Bratislavi s njim bi bilo puno lakše, netko bi mogao zadržati i proslijediti loptu u napadu. Koliko god iritira sa svojim kompliciranjem, gore navedeni to ne mogu, jer niti ne zadrže loptu...

VL
LL
lijepa_li si
10:07 09.09.2021.

da je nogometna reprezentacija "uspješna" kao košarkaška sve bi bilo fine. kritičari bi bili puni razumjevanja! doprvaci svijeta u nogometu i dalje razveseljavaju hrvatsku naciju. bravo momci, bravo daliću!

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:29 09.09.2021.

Dobro, 7 bodova od mogucih 9 nije lose. Ali sveukupni dojam je daleko od ocjene 9! Ono sto mi se svidjelo, to je zelja i htijenje kod igraca. Ali imam utisak da Hrvatska igra presporo, predugo se gnjavi s loptom na sredini terena, dok se konacno lopta ubaci u protivnicki sesnaesterac svi protivnicki igraci su na svojim mjestima, a Hrvatska nema igraca za takve situacije. Ne sjecam se vise kad sam zadnji put vidio dobru kontru Hrvatske? Ali sam zato u nekoliko navrata vidio da dodjemo do protivnickog sesnaesterca, pa onda jedno dodavanje, drugo, trece... i lopta kod Livakovica! Protiv Slovacke smo imali mnogo srece i vrlo lako je moglo zavrsiti i nerijeseno, a to bi bilo dva boda manje! Cak i protiv Slovenije, kod rezultata 1:0 Slovenci su imali izvrsnu priliku za poravnati ali srecom nisu. Doduse, i Hrvatska je prije te akcije imala priliku za povecati rezultat na 2:0 ali nije. Najvise se slazem s Dalicem u tome da nema mjesta euforiji. Protiv Slovenije su odigrali najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama ali daleko je to od spektakularnog. Niti je to bila utakmica za sjecanje, niti je to bio protivnik pred kojim bi Hrvatska trebala strepiti. Ima tu jos mnogo posla i za Dalica i za igrace. A sto se izbora igraca tice, naravno da svatko ima svoj "idealni" tim. Ja sam to barem jednom vec spomenuo... u ovoj reprezentaciji mora biti mjesta za Petkovica.

VL
DH
Dinko Horvat
08:27 09.09.2021.

Komentari samo pokazuju koliko je Izbornik dobar. Očito smeta razno raznim interesima kad ga ovoliko napadaju "stručnjaci komentatori".

VL
SA
SI aka SI
10:12 09.09.2021.

ako bi davali baš ocjene ciklusa, prve dvije utakmice za 3, zadnja za 5- zaključno tanka četvorka i umjereni optimizam na temelju zadnje utakmice i radi činjenice da u tri utakmice nismo primili gol. Dosta je ohrabrujućih stvari, dobili smo neke nove uzdanice (Ivušić, Sosa, Pašalić), ali i dalje nemamo napadača i ne znamo kako će ta "kompaktnost" izgledati s jačim momčadima. Petković je panj koji svoju karijeru ima u vlastitim rukama. Umjesto da bude centarfor reprezentacije idučih 5-6 godina, njemu se baš i ne da.

VL
Avatar Croatino
Croatino
10:55 09.09.2021.

Kramaric u reprezentaciji jos nije pokazao svoj najbolji nogomet, bit ce i toga, nadamo se na SP u Kataru. Za njegove kriticare: Prosle godine u Bundesligi : 28 nastupa, 20 golova i 6 asistencija za Hoffenheim (!). Gdje su se dokazali Petkovic, Livaja i slicni, u kojim ligama, koliko golova? 1 HNL je 15(!) liga na ljestvici UEFE.

VL
PI
Petar_Ivić
10:35 09.09.2021.

Podrška Daliću i ekipi, a vi kritičari koji bi voljeli neuspjehe da možete još jače pljuvati patite i grizite se. U cijelom regionu u koji ubrajam sve zemlje od Poljske na sjeveru pa Češka, Slovačka, Austrija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska južno do Grčke Turske Hrvatska je najizgledniji sudionik SP-a i najbolje stoji. Kao i u svako u životu ima boljih i lošijih dana no biti ovako nezahvalan iz kauča je zlobno i neprijateljski.

VL
Avatar salaso
salaso
10:45 09.09.2021.

Balavci komentiraju izbor za reprezentaciju..a čovjek ima 3 reprezentacije ljudi za odabrat...i svi odlični...kao oni bi bolje...strašno..

VL
Avatar Majda
Majda
09:26 09.09.2021.

Kome je popuštao?

VL
Avatar Asterix
Asterix
11:41 09.09.2021.

Potrebno je isprovocirati visoku razinu kompetitivnosti među igračima da ne umisle da im je pozicija uklesana u kamenu. Dobro da je Dalić to uvidio i raščistio sam sa sobom. Još kad bi bio bolji stručnjak...

VL
MA
matkopeic
09:32 09.09.2021.

Daliću, ne umišljaj si, nisi ti Hrvatska repka. Ti si jedan kotačić koji treba služiti Vatrenima i necstvarati podjele. Nema predaje.

VL
VL
????
11:28 09.09.2021.

Pravo stanje bumo vidli tek u lipnju i rujnu sljedeće godine u Ligi nacija s pravim protivnicima. Nadam se samo da bumo izvukli Austriju tako da imamo zagarantirano treće mjesto. A kaj se igre tiče, svakako je izgledalo bolje, barem zalaganje. U Rusiji je napad totalno podbacio, a poklonili su naši svojim greškama par prilika domaćinima. Protiv Slovačke malo bolje, no na trenutke je to izgledalo dosta kaotično a i Slovaci su bili opasniji od Rusa (tako da ne očekujem da budu Rusu pobijedili Slovake kaj je dobro za nas). U obrani je pozitivno da su Vida i Lovren bili koncentriraniji nego inače no svejedno su imali par "zvjezdanih" trenutaka. Volio bih vidjeti Ćaletu-Cara i Gvardiola u paru, vjerujem da mogu odigati uz manje kikseva nego Vida i Lovren. Od napadača nitko nije previše pokazao, no ne znam zašto ne mogu uigrati dvije ili tri formacije jer imamo igrače koji bi u svakoj formaciji ostali na svome mjestu, no neke alternative jednostavno nisu zamjena "1 za 1" jer bolje igraju u drugom sustavu. Trebali bi biti sposobni igrati i ovih 4-5-1/4-3-3 i barem 4-4-2 i 3-5-2 kao alternative.

VL
FI
Fijaker13
13:46 09.09.2021.

Nije dobro ako ovu utakmicu tretira kao finale SPa prije kojeg je rekao "mi smo svoje napravili,a sada neka igrači uživaju u finalu". To je bio prilično nevjerojatan pristup.

VL
DU
Deleted user
08:52 09.09.2021.

Daliću nisi se ti promijenio ,ti si odavno pogubljen malo .

VL
RE
RedTree
00:44 10.09.2021.

Dalić je sam sebi najveća zapreka. U kvalifikacijama za Euro se stvorila momčad i igra i onda tjedan dana prije Eura na pritisak par medija izmjenio par igrača i sustav igre i dobili katastrofu na Euru. Pored dva vrlo dobra lijeva beka stavlja prezelenog stopera, a nakon Kramarićeve presice, on ga još stavio u prvi sastav i napad uništi! Ovdje je opet eksperimenatira s promašenim rombom i igračima na krivim pozicijama, tek u Splitu je to bilo malo logičnije, čim je Perišića vratio na njegovu poziciju. Zvanje Sose još prerano, a Barišić je i tako bolji. Samo se držati 4-2-3-1 ili 4-3-3 sustav s pravim centarforom i igračima na svojim prirodnim pozicijama i uz pravi pristup i gotovo.

VL
DM
drago.miota
09:35 11.09.2021.

šta čekaš Vlašič 10 zadnjih utakmica neprepoznatljiv

VL
SP
sportiglazba
16:12 09.09.2021.

Dalicu odlicno si placen i trebao bi strucno i profesionalno raditi posao. Sad pricas da si konacno uveo malo discipline i da si konacno poceo koristiti igrace koji su u formi i stavljati ih na prirodne pozicije je smijesno jer to si trebao uvijek raditi. Znaci prosle tri godine je reprezentacija bila privatna prcija u kojoj je svatko radio sto je htio a ti si snimao reklame i pisao knjige da bi si jos malo zaradio sa strane. Totalno neprofesionalno. Nisam ja siguran da ti mozes - ekipe u kvalifikacijama su prilicno lose. Sad smo pobijedili Sloveniju kojoj je najbolji igrac totalno van forme pa je velika euforija. Treba poceti pobjedivati Francusku, Portugal, Spanjolsku, Italiju i slicne pa poceti pricati o tome da ti znas sto radis jer za takve pobjede nece biti dovoljna ho-ruk taktika koristenja hajdukovih igraca na Poljudu

VL
SE
serafin002
09:53 09.09.2021.

Zahvaljujući Daliću, Modriću i nekim pojedincima Hrvatska je još i danas nogometna velesila. Galiću nemoj više slušati babe narikače koje si umišljaju da se razumiju u nogomet, samo radi po svome.

VL
BI
billynik
12:09 09.09.2021.

Čovjek je totalno pogubljen, kad smo zadnji put pobijedili neku ozbiljnu reprezentaciju?

VL
VO
Volimrukomet
14:57 09.09.2021.

Može čovjek otići uvjek na mjesto i tamo se napuni energijom. Samo je energija što drži. A blizu mu i Mentor..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.