Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE IZBORNIK

Dalić: Što reći o Subašiću? Pa taj potez dovoljno govori o njemu

Subašić i Dalić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
15.08.2018.
u 13:37

- Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri i privatnom životu, a nama će uvijek biti dobrodošao gost u hotelu reprezentacije i na našim utakmicama, baš kao i Vedran i Mario.

Danijel Subašić treći je u nizu, nakon Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića, koji je rekao zbogom reprezentaciji.

Nakon 44 nastupa za vatrene te srebra na SP-u u Rusiji hrvatski vratar oprostio se dirljivim pismom.

Reakcije dojučerašnjih igrača stižu sa svih strana na društvenim mrežama, a putem HNS-a oglasili su se izbornik Zlatko Dalić te predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Subašić i Dalić
1/11

- Kao što je bilo s Vedranom i Marijem, razgovarao sam s Danijelom prije objave ove odluke koju potpuno razumijem i prihvaćam. Znam da je Danijelu bila velika želja braniti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i zaista nitko od nas, pa ni on sam, nije mogao poželjeti bolji scenarij u Rusiji - rekao je Dalić pa dodao:

- Što reći o vrataru koji je obranio četiri jedanaesterca u dvije utakmice, a da već svi ne znaju? Ono što svakako treba spomenuti jest da Subašić nije bio značajan samo na terenu, već je i sjajna osoba za atmosferu u svlačionici. Iako je znao da može braniti još jedan ciklus, smatrao je da je vrijeme za druge, što dovoljno govori o njegovom odnosu prema suigračima. Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri i privatnom životu, a nama će uvijek biti dobrodošao gost u hotelu reprezentacije i na našim utakmicama, baš kao i Vedran i Mario. Smatram da sva trojica zaslužuju dostojan oproštaj od najdražeg im dresa i da to trebamo na odgovarajući način organizirati.

Šuker je istaknuo sljedeće.

- Danijelove obrane s ovog Svjetskog prvenstva ostat će zauvijek najbolja uspomena na njegovu reprezentativnu karijeru, koja nije bila tako velika po broju utakmica koliko po broju značajnih i ključnih obrana koje je imao za Hrvatsku.

- U ime Hrvatskog nogometnog saveza, zahvaljujem mu na svemu što je dao reprezentaciji, kako na terenu tako i izvan njega gdje se pokazao svih ovih godina kao sjajan suigrač. I dok je čekao svoju priliku iza Pletikose, i dok je prenosio znanje i iskustvo na svoje nasljednike, i sada kada se oprostio imajući njih u vidu. Izvrstan uzor svim budućim vratarima hrvatske reprezentacije - bravo Suba!

 >> Pogledajte i po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima 


 

Komentara 16

MA
Marsijanac
17:36 15.08.2018.

"ako je znao da može braniti još jedan ciklus, smatrao je da je vrijeme za druge, što dovoljno govori o njegovom odnosu prema suigračima.".... da bas tako. Danijel je ljudina......Hvala ti na svemu.

MA
Marsijanac
17:41 15.08.2018.

Jos da nam je iskorijeniti ono prigovaranje sudcu ( osim kapetana) I busanje u prsa kod pogodka. Pa prvo bi trebalo poletjeti u zagrljaj igracu koji ti je asistirao i ostalim igracima a tek potom gledateljima... Lose su to egotisticke navike.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
16:22 15.08.2018.

Car Lazar i carica fufica ... divno je kad vladaju tako dobri odnosi unutar reprezentacije kad se stariji i iskusniji igrači ne ljute ako ulaze pred kraj utakmice kao zamjena mlađima jer su ti isti iako neiskusniji trenutno u boljojj formi pa kako onda može uspjeh izostati ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije