Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE ZA LIGU NACIJA

Dalić radi posljednju selekciju za Katar: Tko će biti prvi vratar? Jedna stvar otkriva koliko imamo širok kadar

storyeditor/2022-09-18/PXL_WOR_130622_94048402.jpg
PIXSELL
19.09.2022.
u 17:06

Pobjede protiv Danske i Austrije sigurno donose završnicu Lige nacija

Izbornik Zlatko Dalić okupit će danas hrvatsku reprezentaciju uoči utakmica Lige nacija. Vatreni će prvo u četvrtak ugostiti Dansku na Maksimiru (20.45 sati), a s Austrijom igrat će tri dana poslije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati).

Nakon četiri kola, vatreni sa sedam bodova drže drugo mjesto u skupini, te bi s dvije pobjede osigurali prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija. Hrvatska do Final Foura može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

Livaković ili Ivušić?

Pred Zlatkom Dalićem slatke su brige, ima više kandidata nego mjesta na SP-u, pa će na ove dvije utakmice vjerojatno donijeti i konačnu odluku kako će izgledati popis putnika za Katar. Bit će zanimljivo vidjeti tko mu je prvi vratar – Livaković ili Ivušić, te tko će dobiti prednost na dva stoperska mjesta. Šutalo i Erlić na posljednjoj su utakmici spremili moćne trikolore u džep, ali mjestu među dva stopera sigurno se nada i povratnik u reprezentaciju Dejan Lovren.

Tu je još i Vida, a vidjet ćemo i hoće li Dalić Gvardiola stavljati na stopera ili lijevog beka. I u napadu je gužva, Kramarić i Budimir u prednosti su nakon akcije u Ligi nacija, ali svom mjestu nadaju se i Petković te Livaja. Također, zanimljivo će biti vidjeti na kojoj će poziciji šansu dobiti Mislav Oršić, dinamovac koji je u sjajnoj formi, zabijao je i Chelseaju i Milanu. Koliko je širok kadar vatrenih, najbolje se vidi po tome što šansu s pretpoziva tek čekaju Ivanušec, Čolak, Jakić, Brekalo...

Dalićev popis: Livaković (Dinamo), Kalinić (Hajduk), Ivušić (Osijek), Vida (AEK), Lovren (Zenit), Barišić (Rangers), Juranović (Celtic), Gvardiol (Leipzig), Sosa (Stuttgart), Stanišić (Bayern), Erlić (Sassuolo), Šutalo (Dinamo), Modrić (Real Madrid), Kovačić (Chelsea), Brozović (Inter), Pašalić (Atalanta), Vlašić (Torino), Majer (Rennes), Sučić (RB Salzburg), Perišić (Tottenham), Kramarić (Hoffenheim), Petković (Dinamo), Oršić (Dinamo), Budimir (Osasuna), Livaja (Hajduk). Pretpozivi: Labrović (Rijeka), Brekalo (Wolfsburg), Ćaleta-Car (Southampton), Ivanušec (Dinamo), Pongračić (Lecce), Jakić (Eintracht), Čolak (Rangers).

Sučić na oba popisa

Danas se okuplja i mlada reprezentacija, Bišćanovi izabranici u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Danske love odlazak na Europsko prvenstvo. Prvu utakmicu mladi vatreni igraju u Puli 23. rujna, a uzvrat je 27. rujna u Vejleu. Budući da se Luka Sučić, sjajni veznjak RB Salzburga nalazi na oba popisa, bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Bišćan imati u ovim dvjema važnim utakmicama. 

Standings provided by SofaScore

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Komentara 1

DU
Deleted user
17:11 19.09.2022.

Moze biti prvi u skupini ali mozemo isto i biti zadnji i ispasti u B ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije