Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sve smo zajedno napravili'

Dalić odgovorio na pitanje vraća li se Mandžukić u reprezentaciju

Zlatko Dalić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
28.11.2018.
u 21:57

- On nam je potreban, ali moramo poštovati njegovu odluku. Ja bih bio prvi koji želi da Mario igra, neka to sad malo stoji, nema potrebe o tome sada razgovarati

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić tijekom gostovanja na HTV-u osvrnuo se na brojne aktualnosti u nogometu.

- Drugi smo na svijetu, Dinamo će na proljeće u Europu, Luka Modrić najbolji igrač svijeta... Malo nas je poremetila Liga nacija jer smo ispali iz prve jakosne skupine, ali sačuvali smo barem status nositelja za kvalifikacije EP-a - rekao je Dalić.

Osvrnuo se i na igrače.

- To je sjajna skupina igrača, iako reprezentacija nije bila toliko uspješna s njima. Bilo je tu možda malo i sreće. Kad sam preuzeo reprezentaciju sam sebi sam postavio pitanje zašto ovako kvalitetni igrači nisu napravili rezultat razmjeran njihovoj kvaliteti. Ja sam svoj ego ostavio po strani, oni svoj ego, prvi cilj je bio proći skupinu. Ključ je bila Danska, da smo to izgubili ispalo bi da nismo ništa napravili. Bili smo grupa koja je disala kao jedan, sve smo zajedno napravili, drugi na svijetu, ostaje žal jer smo mogli biti prvaci svijeta - objasnio je izbornik i nastavio:

- Podigli smo ljestvicu jako visoko, drugi smo na svijetu i nema povratka. Sad svi idu na nas, i to nije lako braniti. Neće biti lako, iduće EP bit će jače od Svjetskog prvenstva. Na nama je da napravimo laganu selekciju, pomlađivanje, da uvedemo mlade snage i novu energiju, ali naravno senatori su tu.

Prokomentirao je Ligu nacija.

- Bolje je igrati s Englezima i Španjolcima nego s nekim slabijim protivnicima, samo je to nama prebrzo došlo. Mislim da Liga nacija ima perspektivu. Zaista mi je žao da smo nakon Španjolske igrali s Englezima nakon dva i pol dana, tko zna što bi bilo. Naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo, znamo svoj cilj i put, znamo svoju snagu, sve respektiramo ali vjerujem sebi.

Dalić tvrdi da će zvati mlade igraće samo ako igraju.

Mogu progledati kroz prste starijima ako igraju manje, ali mlađi, oni koji dolaze, moraju imati minutažu u svom klubu. Dobar primjer je Vlašić, koji je otišao iz Evertona i igra sjajno u CSKA.

Izbornik je protiv Lige 10.

- Ja bih je proširio, zbog centara poput Slavonskog Broda i drugih.  Moramo dati šansu našim mladim igračima. Razumijem da Dinamo ide po proljeće pa dovede kvalitetne strane igrače, ali  stranci u hrvatskoj ligi u borbi za treće ili četvrto mjesto, to ne razumijem.

Postoji li šansa da se Mario Mandžukić vrati u reprezentaciju?

- Ja sam već rekao puno puta, možda ja Mario specifičan napadač. On nam je potreban, ali moramo poštovati njegovu odluku. Ja bih bio prvi koji želi da Mario igra, neka to sad malo stoji, nema potrebe o tome sada razgovarati.

>> Pogledajte što je Dalić rekao nakon povratka iz Engleske

Komentara 8

NI
NikoCro
23:09 28.11.2018.

Ajd vi Yogonostalgicari, ostavite nas na miru, ovaj covjek je uvijek bio korektan i ponizan, a sto se tice Liga Nacija to jeste glupost, da je bar raspored drugaciji, nego ovako igras dvije tekme sa najjacima u dva dana, ma glupost

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
00:06 29.11.2018.

Zlatko Dalić Hrvatski Heroj i Hit-Trenet Hrvatske Reprezentacije !!! Bravo Daliću ti i Momčad ste pravi Svjetski Prvaci!!! I ništa Drugo!!! Kako su Dečki igrali!!!! Nevjerojatno!!! Bravo Hrvatska Reprezentacija Bravo Dečki!!! Srce i Dušu za Hrvatsku!!!! Tako se igra !!!! Bravo Hrvatska !!!

ER
EroK
00:33 29.11.2018.

Naprijed Zlatko i Vatreni, vaše vrijeme dolazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije