Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ĆE NACIONALNI STADION?

Izbornik otkrio je li ovo zadnji nastup Hrvatske na Maksimiru: 'Ovdje smo imali lijepe uspomene'

Susret Hrvatske i Danske u 5. kolu Lige nacija
Goran Stanzl/PIXSELL
23.09.2022.
u 09:11

Istočna tribina već dvije godine nije u funkciji, danski novinari su se zgražali, dok ostali nisu previše zainteresirani za riješavanje problema.

Nogometaši Hrvatske ostvarili su veliki trijumf pred nešto više od 22 tisuće gledatelja na ruševnom Maksimiru.

Pune dvije godine vatreni nisu igrali na stadionu u Zagrebu, uglavnom im je baza bio Poljud, povremeno bi skoknuli do Gradskog vrta, ali Maksimira je nakon potresa bio preskočen. 

Dalić je odmah nakon utakmice izjavio kako svjetski doprvak nema svoj stadion i kako nitko neće reagirati. Izbornik se potom u mix-zoni pred TV kamerama osvrnuo na medijske natpise kako Hrvatska više neće nastupati u Maksimiru. 

- Otkud vam to da je ovo zadnja utakmica na Maksimiru? Nitko od nas to nije rekao. Ne znam ništa o tome. Meni je na Maksimiru lijepo, imamo tu sjajnu atmosferu, tu sam počeo, tu sam imao lijepe pobjede, stvarno ne želim govoriti o tome jer to nitko iz reprezentacije nije rekao - izjavio je izbornik.

Standings provided by SofaScore
 

 

Komentara 6

PE
peronja
09:17 23.09.2022.

mo'š ti biti i svjetski prvak u nogometu, u vaterpolu, rukometu... To ništa ne znači, dapače to je pogreška jer dižeš hrvatsko ime do prepoznatljivosti u svijetu, a to ne odgovara vladajućima na lokalnim pa i nacionalnoj razini. Pogledajte Maksimir, splitsku Arenu, pa i Poljud koji dobro izgleda, ali je ruina koja nije obnavljana kak treba destljećima.

HU
Hubrvi
11:38 23.09.2022.

Jedan novi stadion u Maksimiru, kapaciteta od ca. 40.000 gledalaca moze se izgraditi za ca. 70 mio. Eura. Ako se tome pridodaju troskovi rusenja starog stadiona od ca. 10 mio. eura, radi se o jednom investicijskom volumenu od 80 mio. eura. Nositelj tog projekta mora biti grad Zagreb. UEFA je spremna financitati 50%, a drugih 50% bi palo na grad Zagreb. Tih 40 mio. eura moze se osigurati hipotekarskim kreditom na ca. 33 godine sa kamatima od max. 4% i otplatom glavnice u visini od 1%. To bi bilo opterecenje od 2 mio. Eura godisnje. Tome treba pridonjeti max. 400.000 eura za odrzavanje, upravljanje i t.d. Stadion se moze onda iznajmiti Dinamu za 2,5 € i cijela prica je gotova. S obzirom da Dinamo igra svake godine u Evropi ta najamnina nebi bio neki problem placati tu najamninu. K tome bi Dinamo mogao stadion dalje iznajmljivati reprezentaticiji i za razne evente. To bi bila jedna vin/vin ssituacija. Mora se je jedino htjeti. A kaj se Dinamovih utakmica tice one se za vrijeme gradnje stadiona mogu igrati u Kranjcevicevoj ili u Velikoj Gorici. Tu vrijedi poslovica, da tamo gdje je volja, tamo je i put.

OL
olujasviholuja2
10:14 23.09.2022.

Ne treba nam nacijonalni stadion, obnoviti Poljud,, a sad će Osijek imati novi stadion, zarršiti Rujevicu i izgrditi novi Maksimir, imamo 4 dobra stadiona, reprezentacije ne treba igrati složbene utakmice na svakoj livadi, već imati 4 grada, a gdje moraa imati savršene uvjete 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷⚽⚽⚽⚽⚽

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije