Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ZADOVOLJAN

Dalić nakon Belgije: 'Optimist sam, igrali smo s jakim protivnikom i bili ravnopravni'

International Friendly - Belgium v Croatia
YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.06.2021.
u 08:17

Englezi će sigurno biti vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice. Tražit će brzi gol, a mi se moramo obraniti.

Iako je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske u Bruxellesu izgubila od Belgije 0:1, hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, te da smo bili ravnopravni.

- Ova utakmica donijela nam je optimizam. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu s vrlo jakim protivnikom i bili smo ravnopravni. Bili smo angažirani i dosta smo trčali. Bili smo puno bolji nego prije i to me ohrabruje. No, primili smo gol koji se nije smio dogoditi - izjavio je Dalić za Novu TV. 

Jedini pogodak postigao je Romelu Lukaku u 38. minuti kada se ukazala naša stara boljka, loša igra u obrani u prekidu. Nakon kornera nismo dobro očistili, lopta je ponovno ubačena u naš peterac, a Lukaku ju je iz blizine pospremio u mrežu. 

- Ipak, neke stvari još moramo popraviti i porazgovarati. Bili smo preslabi u napadačkom dijelu i nismo stvorili dovoljno šansi. Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i sa više igrača ići u završnicu. To je jedan od problema kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana - rekao je Dalić i dodao:

- Ima nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo. Ako ćemo tako igrati, onda ćemo napraviti rezultat.

Joško Gvardiol, koji može igrati stopera i lijevog braniča, na poluvremenu je zamijenio Barišića na lijevom boku, i novinarsko pitanje bilo je može li Gvardiol biti u početnoj postavi protiv Engleza. 

- Htio sam isprobati Gvardiola. On je tek došao i bio je s nama na samo dva treninga. Pokazao je da može, pokazao je svoju snagu i kvalitetu i blizu je - izjavio je izbornik.

Hrvatska svoj nastup na Euru otvara za točno tjedan dana, u nedjelju, 13. lipnja, dvobojem s domaćinom Engleskom na Wembleyju.

- Englezi će sigurno biti vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice. Tražit će brzi gol, a mi se moramo obraniti. To ćemo rješavati u sljedećih pet dana - zaključio je Dalić. 

Komentara 35

Avatar FutureGohanIV
FutureGohanIV
09:09 07.06.2021.

I ja sam optimimističan. Zašto? Pa gore ne može, navijači nemamo nikakvo očekivanje, obično kad bude pumpanje lako ćemo u drugi krug, brzo doma, sad smo svi više manje svjesni da se "borimo" za vrh na dnu, tj zadnje mjesto u skupini, nema očekivanja, protivnici već bilježe bodove i zato sam optimističan, kad nitko ih ne doživljava znaju iznenaditi....

DU
Deleted user
09:21 07.06.2021.

ravnopravni?!? modric je imao par poteza i to je otprilike to, nikakve ideje, nikakve strategije a egzekucija... nije ni doslo do situacije da se uopce prica da nam fali egzekutor u napadu. vrlo lose i neuigrano.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:28 07.06.2021.

Jedino što je doista bilo vrijedno spomena je odbijanje klečanja prije utakmice. A ostalo za zaborav. Daliću nisi promijenio sustav igre i to će nam se osvetiti. 3-5-2 sa Carom-Lovrenom i Gvardiolom pozadi i Petkovićem - Kramarićem ili Vlašićem naprijed. Jedino tako možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije