Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodan ispit

Dalić najavio s kime namjerava napasti Azerbajdžan i priznao što ga brine

Zlatko Dalić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
08.09.2019.
u 17:40

Podsjetimo, Dalić je protiv Slovaka na travnjak izveo sljedeći sastav: Livaković, Bartolec, Lovren, Vida, Barišić, Modrić, Brozović, Rebić, Vlašić, Perišić, Petković

Svjestan kako nema previše vremena za ozbiljne pripreme za utakmicu protiv Azerbajdžana koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18:00 sati, izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić je jasno poručio: Moramo utakmicu shvatiti ozbiljno.

Priznat će, na tome će i najviše raditi u pripremi ovog ogleda. Kako se igrači nakon sjajne slovačke predstave ne bi opustili.

- To je najvažnija stvar. Moramo ostati ozbiljni. Posebno nakon odlične predstave protiv Slovačke. Na to sam upozorio igrače. Moramo na tome segmentu najviše raditi - kazao je Dalić dodavši:

- Utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. Moramo biti ozbiljni, agresivni i jako strpljivi. Očekuje nas teška utakmica. Neće nas zavarati situacija što nemaju nijedan bod. Svi očekuju našu pobjedu, ali nema ništa lagano. Očekuje nas čvrst i borben suparnik - naglasio je hrvatski strateg.

Poručio je kako neće previše mijenjati pobjednički sastav iz Trnave: - Nemam potrebu puno toga mijenjati. Vidjet ćemo na treningu, da se slučajno netko ne ozlijedi - dodao je.

Domaći novinari su ponudili statistički podatak kako je Hrvatska u posljednje dvije utakmice imala dosta problema s Azerima. Međutim, Dalića to nije previše zabrinulo.

- Mi nemamo nijedan drugi pritisak osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Znamo što je naš cilj i ne gledamo puno statistiku. Moramo uhvatiti 15 bodova kako bi se plasirali na EP. To je jedino važno.

Dalić se nije želio previše osvrtati niti na brojne izostanke.

- Nećemo previše razmišljati o tome. Imamo sjajne igrače koji su to pokazali protiv Slovačke. Sada to moraju ponoviti - bio je jasan izbornik.

Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine s devet bodova, koliko ima i Mađarska na drugoj poziciji, no Vatreni imamu bolju razliku pogodaka. Wales i Slovačka imaju po šest bodova, a Azerbajdžan je posljednji bez bodova.

Nakon sjajne predstave protiv Slovačke u Trnavi, hrvatska reprezentacija nema previše vremena za odmor. Već u ponedjeljak je očekuje novi ispit, gostovanje u Bakuu protiv Azerbajdžana kojeg vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević.

- Nismo imali previše vremena za pripreme za utakmicu. U Baku smo stigli u subotu, nakon čega smo imali regeneracijski trening. Pogledali smo video analizu našeg suparnika, a sada slijedi jedini pravi trening - kazao je stoper hrvatske vrste Domagoj Vida na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice.

Vida je igrao u Bakuu prije četiri godine kada je utakmica završila bez pogodaka, a Azeri su namučili Vatrene i ove godine u Zagrebu u susretu koji je završio 2:1.

- Bio sam ovdje prije četiri godine kada smo igrali 0:0, a dosta su nas namučili i u Zagrebu ove godine. Njihova pozicija na tablici ne prikazuje realno njihovu snagu. Azerbajdžan ima nekoliko kvalitetnih igrača i maksimalno ih respektiramo. Međutim, mislim da će se puno više pitati nas. Ako ćemo ponoviti pristup kao protiv Slovačke, uvjeren sam da možemo doći do pobjede - kazao je Vida.

Vida se složio kako bi sve osim pobjede Vatrenih bilo iznenađenje.

- Ipak smo mi drugi na svijetu, imamo odlične igrače koji igraju u najboljim klubovima. Sve osim pobjede bilo bi razočaranje, ali moramo svoju kvalitetu dokazati i u Bakuu. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Ne smijemo živjeti na staroj slavi.

Vida se složio s tvrdnjom kako je hrvatska reprezentacija protiv Slovačke odigrala jednu od najboljih partija u posljednje vrijeme.

- Utakmica protiv Slovačke je bila jedna od najboljih otkako sam ja u reprezentaciji. Međutim, sutra je novi dan i novo dokazivanje. Protiv Azerbajdžana nas očekuje novi važan ispit.

Azerbajdžan se nakon četiri kola nalazi na začelju skupine s četiri poraza, a u zadnjem kolu nesretno je izgubio na gostovanju u Walesu. 

- Nisam gledao cijelu utakmicu, tek sažetke. Ne bi izdvajao nikoga posebno. Nesretno su izgubili od Walesa. No, ponavljam, mi smo najvažniji. Ako ćemo imati pravi pristup bit će dobro - zaključio je Vida.

Domaće novinare je zanimalo bi li Vida želio jednu od utakmica europskog prvenstva 2020. godine igrati baš u Bakuu.

- Daleko je do toga, ima još dosta utakmica ispred nas. Baku je lijep grad, ali prvo moramo izboriti EURO, a nakon toga razmišljati gdje ćemo igrati - zaključio je stoper hrvatske vrste.

Komentara 8

DU
Deleted user
18:24 08.09.2019.

Izvor koji želi ostati neimenovan govori kako se grozničavo telefonira ne bi li se našla kakva "crna vijst", "loša vijest" ili bilo što negativnog za objavu prije sutrašnje utakmice.

AG
Agricola
17:56 08.09.2019.

Najbolju utakmicu koju je Hrvatska odigrala u Dalićevom mandatu je pobjeda nad Španjolskom u Zagrebu 3:2. Osim što je to uvjerljivo najjača momčad s kojom smo igrali , uspjeli smo pobjediti i igrali smo hrabro, mudro i taktički savršeno, ašeno, a Luka Modrić je upravo na toj utakmici pokazao zašto je najbolji hrvatski nogometaš koji je ikad hodao zemljom.

Avatar babas
babas
12:41 09.09.2019.

Ovo protiv Slovačke je bila svakako najbolja utakmica naših koje se sjećam. Ako stvorimo i pola šansi kakvih smo imali protiv Slovaka glatko pobjeđujemo. Najvažnije je ući borbeno i agresivno u utakmicu,naši igrači su u top formi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije