Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNI STRUČNJACI

Joe Šimunić na Večernji TV-u: Slučaj Ante Rebića? Znam što bih napravio na njegovom mjestu

Vecernji tv
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
14.08.2021.
u 09:30

Marko Livaja je jako, jako ozbiljan igrač. Može biti reprezentativac bez problema. Stvar je izbornika na kojoj poziciji, kaže Lončarević

Dopredsjednik HNS-a i predsjednik Gorice Nenad Črnko, bivši reprezentativac Josip Šimunić te legendarni hrvatski trener Ilija Lončarević bili su gosti Večernjeg TV-a, u emisiji u kojoj se govorilo o stanju u klubovima, reprezentaciji i Nogometnom savezu. Joea Šimunića pitali smo što mu se najviše sviđa u Dinamovoj igri i što plave čeka u Tiraspolu? Joe je tamo nastupio 2012. godine kada je Dinamo pobijedio 1:0 i trasirao put prema Ligi prvaka.

– Sjećam se kad smo s Dinamom gostovali u Tiraspolu, tamo je jako teško igrati. Dinamo je do sada bio suveren, sve su odradili kao prava momčad. Odlično stoje, dobivaju utakmice rutinski i vjerujem da će tako nastaviti i plasirati se u Ligu prvaka – kazao je Šimunić uz upozorenje kako Dinamo ni slučajno ne smije podcijeniti:

– Vidjeli ste kako je Crvena zvezda podsvjesno podcijenila protivnika, i eto što se dogodi.

Kako ste doživjeli Osijekov europski neuspjeh, je li vas iznenadio, i kako će se on odraziti na nastavak sezone? Hoće li on Osijeku olakšati borbu za naslov prvaka s obzirom na to da se više neće natjecati u Europi, pitali smo Iliju Lončarevića.

– Vidjelo se da psihološko stanje u momčadi Osijeka nije bilo dobro, posebno Miereza. Koji su razlozi, ne znam – rekao je Lončarević.

Prije nekoliko tjedana Hrvatski nogometni savez dobio je novoga predsjednika Marijana Kustića, odnosno sa scene je sišao Šuker. Zašto je tako iznenada došlo do smjene, zašto su članovi IO-a, koji su svojedobno jednoglasno bili uz Šukera, predsjedniku okrenuli leđa? I što to hrvatskom nogometu donosi Marijan Kustić? Što to on ima, a Šuker nije imao?

13.08.2021., Zagreb - Tomislav Dasovic s gostima Josipom Simunicem, Nenadom Crnkom i Ilijom Loncarevicem na Vecernjem tv. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

– Izbori su se morali provesti jer smo u izbornoj godini. Ne možemo govoriti o tome da je Izvršni odbor HNS-a okrenuo leđa Davoru Šukeru. Postojala je mala konfrontacija stavova kada Šuker u ožujku nije došao na sjednicu, ali osim toga odnos je bio odličan. Kustić je ispao kao logično rješenje i sigurno će na poziciji predsjednika nadograditi onaj dosadašnji rad u HNS-u. Mislim da Šuker nije otišao iz HNS-a nego da će i dalje moći pomoći. No, sve što smo radili pada u vodu ako se reprezentacija ne plasira u Katar. Što ako se ne plasiramo? Naravno da Savez ima i neke druge budžete i imat ćemo drukčiji sustav financiranja ako se reprezentacija ne plasira. No, u ovom trenutku ne želim ni pomisliti na B varijantu – rekao je Črnko.

Šimunić je odgovorio o tome koliko mu neiskustvo može biti uteg na izborničkoj funkciji.

– Dobio sam priliku HNS-a da budem izbornik, i to je prilika za mene kao mladog trenera. Trener mora pokrenuti, a kao bivši igrač mogu pridonijeti mladim nogometašima. Perfekcionist sam i nemam nikakav problem priznati da sam pogriješio. Mladi igrači se moraju koncentrirati na teren, a njihovi menadžeri, i sve ostalo oko njih nije bitno – odgovorio je Šimunić.

Nenad Črnko pozdravlja ulazak još jednoga legendarnog reprezentativca Stipe Pletikose u sustav HNS-a te tvrdi kako Stipin angažman na poziciji direktora reprezentacija nema veze s odnosom HNS-a i Hajduka.

– Hajduk čak Pletikosu nije ni predložio za tu funkciju – kaže Črnko.

13.08.2021., Zagreb - Tomislav Dasovic s gostima Josipom Simunicem, Nenadom Crnkom i Ilijom Loncarevicem na Vecernjem tv. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Bayernov nogometaš Josip Stanišić trebao bi igrati za Hrvatsku. Šimunić je upoznat s njegovim kvalitetama.

– Imamo vani puno talentiranih igrača. U Bayernu je i mali, 17-godišnji Gabriel Vidović, Luka Sučić, koji igra za prvu momčad Red Bull Salzburga, jako je zanimljiv igrač. Sve ih pratimo, ja ih gledam po tri-četiri sata, žena me pita što to radim toliko dugo... Josipa Stanišića poznajem, gledao sam ga prije nekoliko godina kada je Kovač bio trener Bayerna. Kod mene nije bio u selekciji – rekao je Šimunić.

Pitanje za Črnka: kakva je pozicija izbornika Zlatka Dalića u HNS-u nakon Eura, je li on podnio izvješće Savezu o tom nastupu, jeste li vi zadovoljni njegovim radom nakon SP-a? I je li Dalić pod pritiskom uoči rujanskih akcija, mora li dobiti sve tri utakmice, Ruse i Slovake u gostima, te Slovence u Splitu?

– Dalić ima važeći ugovor. Cilj HNS-a i reprezentacije je bio u prvom dijelu Eura proći skupinu i taj smo cilj ispunili. I nemamo ni jedan razlog da remetimo poziciju izbornika i stvaramo nemir. Sigurno da ćemo na prvoj sljedećoj sjednici Izvršnog odbora, a ona će biti u kolovozu, imati izvješće izbornika Dalića u kojem će nas on izvijestiti o onome što je bilo i iznijeti vizije o plasmanu u Katar. Složit ćemo respektabilnu momčad za sljedeće tri utakmice i siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ako se ne uspije, sigurno da će netko trebati odgovarati, ali idemo ih sada pustiti na miru – kaže Črnko.

– Jedino izbornik o tome može odlučiti, on je šef. Kako bih ja postupio, ne znam. Na Rebićevu mjestu bih prvo rekao što sam mislio kada sam to napravio. Igrači su tu zbog momčadi i u službi momčadi, a problem nastane kada netko istupi iz momčadi. Ali ja u njegovo ime ne mogu govoriti, treba se sam ispričati ako misli da je napravio nešto što nije u redu ili ako smatra da je nekoga povrijedio. On je talentiran igrač, napravio je odličnu karijeru i ima još dosta toga dati. No, uvijek je najbitnija momčad – smatra Joe. 

 POGLEDAJTE VIDEO: Severina na zabavi Luke Dončića

Komentara 10

Avatar horuk
horuk
11:18 14.08.2021.

Joe legendo! ✊

MA
Mandekic
14:13 14.08.2021.

Simnic, Loncarevic legende Hrvatskog nogometa.

JO
Joks56
17:44 14.08.2021.

Nemaju muda reći da nije dobro kada političar i 'veliki nogometaš" i kradezeov lopina uđe u HNS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije