Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO

Dalić dobio status vrhunskog trenera, ali je odbio državni novac. Evo koliko je mogao uzimati!

Zlatko Dalić i Davor Šuker
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
24.06.2020.
u 17:52

Hrvatski izbornik se početkom godine zahvalio HNS-u na nominaciji i HOO-u na pokušaju uvrštenja u program potpore rada za vrhunske trenere

U odnosu na planirani proračun za olimpijsku 2020. godinu, Hrvatski olimpijski odbor imat će u prihodovnoj stavci oko 43 milijuna kuna manje u odnosu na planiranih 193,9 milijuna kuna.

Tih odobrenih 150,9 milijuna kuna znači da će nacionalni sportski savezi za svoje redovne programe ukupno dobiti 27,4 milijuna kuna. I da će se umanjiti ovogodišnja sredstva za olimpijske programe - za Ljetne igre u Tokiju 2021. za 37 posto, a za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. za 16 posto.

Zlatko Dalić i Davor Šuker
1/5

Epilog je to s 40. sjednice Vijeća HOO-a održane u Zagrebu, prve sa sudionicima pod zaštitnim maskama, sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odlučeno je još da će izbornik muške nogometne reprezentacije Zlatko Dalić biti uvršten među takozvane vrsne trenere što podrazumijeva naknadu od 15.000 kuna mjesečno.

Budući da se Dalić još početkom godine odrekao te mogućnosti, nogometni izbornik je drugu nominaciju svojeg matičnog saveza (HNS) prihvatio uz uvjet da se njemu namijenjeni iznos preusmjeri u humanitarne svrhe odnosno prema potrebitima.

U istu klasu trenera svrstan je i Marko Šuman, trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, trenera trećeg veleslalomaša svijeta. Atletski izbornik Mladen Katalinić svrstan je u kategoriju trenera za razvoj svog sporta.

Službena je sada i odluka predsjednika HOO-a Zlatka Mateše da se redovna izborna Skupština HOO-a održi već ove jeseni (u listopadu) iako Međunarodni olimpijski odbor dozvoljava da to - zbog odgode Olimpijskih igara - bude u jesen 2021. godine.

Sasvim je izvjesno da će se dugogodišnji predsjednik volonter kandidirati za novi mandat, a on će zacijelo htjeti da posao (profesionalni) glavnog tajnika i nadalje obavlja njegov dugogodišnji lojalni suradnik Josip Čop, unatoč tome što je ovaj stekao zakonski dobni uvjet za mirovinu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:55 24.06.2020.

Bravo. To je car. To su pozitivne vijesti

PA
pacoraban
19:43 24.06.2020.

Gospodin!

TO
Tomi
19:32 24.06.2020.

Legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije