Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE JE OPOZICIJA?

Da je poštenja i morala u Dinamu, na Skupštini bi se biralo novo vodstvo!

Zdravko Mamić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
21.12.2015.
u 14:00

Dinamova skupština već je godinama najhomogenije tijelo u državi, ma vjerojatno i u svijetu. Takva suglasnost postoji još samo u Sjevernoj Koreji.

U Maksimirskoj 128 održat će se skupština GNK Dinama koja će se po mnogočemu razlikovati od onih proteklih godina. Već tradicionalno započet će izvođenjem hrvatske himne, no onda, kao što je to prethodnih godina bio običaj, neće uslijediti emotivni govor izvršnog predsjednika Zdravka Mamića. Naime, izvršni predsjednik zbog sumnje da je na ilegalan način preko transfera igrača izvlačio novac iz Dinama u svoju korist ima zabranu sudjelovati u radu kluba i biti na Skupštini kako ne bi utjecao na svjedoke. Bit će to teška situacija za preostalih 79 skupštinara, jer kome će sada pljeskati i glasno odobravati emotivni govor?

Najhomogenije tijelo u državi

Dinamova skupština već je godinama najhomogenije tijelo u državi, ma vjerojatno i u svijetu. Takva suglasnost postoji još samo u Sjevernoj Koreji. Tajnica GNK Dinama godinama uoči skupštine uzaludno printa papiriće na kojima je znak NE. Tako je bilo i prošle godine kada je financijski izvještaj kluba prihvatilo svih 67 prisutnih skupštinara te pritom podiglo papirić sa znakom DA. I red je da se diže samo taj papirić, ipak je on plave boje, a NE je u omraženoj crvenoj.

Posljednji put na Dinamovoj skupštini nije se jednoglasno glasovalo još davne 2000. kada je jedan "nesretnik" bio protiv povratka imena Dinamo. Za razliku od preostalih 43 skupštinara koji su glasali za ime Dinamo, on je bio za Croatia – Dinamo.

Na današnjoj skupštini najviše će se pak govoriti o nastavku procesa pretvorbe, koji bi u dogledno vrijeme trebao dovesti do privatizacije kluba. Ali ako skupštinari misle svojom glavom, trebalo bi biti govora i o aktualnom klupskom trenutku, u kojem se izvršnog predsjednika sumnjiči za vrlo ozbiljne stvari. I zato nas baš zanima hoće li netko od skupštinara postaviti pitanje predsjednikove odgovornosti, hoće li netko ustati i pitati: "Je li klupsko poslovanje proteklih godina bilo po zakonu, je li se netko možda nelegalno okoristio poslovanjem našega kluba?".

Hoće li netko od skupštinara postaviti pitanje: "Zašto na našim utakmicama katkada ima manje od tisuću navijača, zašto stadion nismo mogli napuniti ni protiv nogometnog giganta Bayerna?"

Šanse da netko postavi takva pitanja ipak su vrlo male jer Skupština Dinama sjajno je odabran krug ljudi lojalnih Zdravku Mamiću. Oni koji su i mogli biti nekakva opozicija, iz Skupštine su već odavno izbačeni.

Na prošlogodišnjoj godišnjoj Skupštini izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je zavapio: "Stalno nas se destabilizira i govori da je ovo familijarna prćija. USKOK nam je svakog tjedna u uredima, ali ne mogu nam ništa pronaći jer je naše poslovanje apsolutno zakonito". No, sada to više nije tako, USKOK je u međuvremenu ipak "nešto" pronašao.

Klub opet treba biti narodni

I zbog toga, da je poštenja i morala u Dinamu, danas bi se na skupštini biralo novo vodstvo! No, takav film ipak nećemo gledati. U Hrvatskoj se, nažalost, ne može dogoditi kao u Nizozemskoj ovih dana, kada je njihov Savez izbacio Twente na tri godine iz Europe zato što se predsjednika sumnjiči da je s jednom menadžerskom agencijom oštetio klub prilikom transfera igrača. Situacija je slična ovoj u Dinamu, samo s jednom velikom razlikom. Predsjednik Twentea podnio je ostavku.

Zato se novo vodstvo moralo birati i na današnjoj skupštini. Jer to je jedini put da se Dinamu vrati povjerenje navijača, da klub opet postane narodni, a ne familijarni. Da se ne događa da na utakmice dolazi 526 navijača (protiv Osijeka ove sezone) ili 910 protiv Intera (prekjučer). Dinamo je danas, nažalost, klub bez prave podrške navijača, a skupštinari imaju i odgovornost mijenjati takve stvari, a ne samo biti lojalni jednom čovjeku i uvijek dizati listić DA!

>> Dinamo će funkcionirati i bez Mamića, nije Zdravko o svemu odlučivao sam

>> Mamić u loži: Dinamo u posljednjim minutama slomio Inter za jesenski naslov

>> Dinamo je korak bliže privatizaciji, a vrijedi tek 28 do 35 milijuna eura

>> I da je 'nećeš, razbojniče' Skupština prošla drugačije, ne bi bilo ništa bolje!

Komentara 37

BU
buljanzeljko453
14:21 21.12.2015.

Treba alaca za predsjednika. .flaka za izvrsnog predsjednika, ledenski za sportskog direktora. .jovanovica za medije i javnost ,a ostojica za sigurnost. .to je zelja vecernjeg lista i partije hehe

SO
sonce
14:21 21.12.2015.

Treba staviti dalmoša ali srbina i novinari zadovoljni.

LI
Lisabon
14:52 21.12.2015.

E moj Karlo,ti si novinar kao u sjevernoj koreji:A znas zasto?Jer su ti rekli da ovako pises.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije