Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIEL ALBRECHT

D. Albrecht: Svjetski kup je vrlo stresan, previše je utrka

07.01.2009.
u 10:15

U Atomicovu autobusu na relaciji između Westina i Jelačićeva trga Daniel Albrecht je, uz Raicha i Svindala, prošao gotovo nezapaženo, a riječ je ipak o svjetskom prvaku u kombinaciji. U disciplini u koju naš Ivica Kostelić polaže najveće nade. Osim toga, Albrecht je svjetski doprvak u veleslalomu te trenutačno vodeći u Svjetskom kupu u toj disciplini.

Zbog skija manje treninga
· Ante Kostelić znao je još prije nekoliko godina reći da biste jednog dana mogli postati ukupni pobjednik Svjetskog kupa?
- To je lijepo čuti, no vrlo teško postići, jer je Svjetski kup vrlo stresan.

· Osim zgusnutog rasporeda utrka, tu su i česta putovanja. Imate li dovoljno vremena za treninge?
- Moram često testirati skije za sve te discipline, pa zbog toga nemam vremena za treninge. Zato sam i prešao na Atomicove skije, jer za sve discipline ima dobar izbor.

· Koliko je u današnjem skijanju važno imati dobru opremu?
- Puno je stvari koje su važne da biste bili brzi, no oprema je jedna od najvažnijih. Ako je loša, a dobar ste skijaš, nećete moći doći do izražaja. Možete biti iznimno snažni, no nećete pobijediti.

· Koja vam je disciplina bila najdraža kada ste bili mlađi?
- To se stalno mijenjalo, pa je i to razlog što skijam sve discipline. Jedne godine bio je to slalom, druge spust, pa veleslalom.

· Ove sezone jedan ste od kandidata za ukupnu pobjedu?
- Nekoliko je skijaša koji mogu do toga naslova. Prije ste imali jednog-dvojicu, bilo je pitanje je li to Hermann Maier ili neki njegov konkurent. Sada je nekoliko ozbiljnih kandidata kao što su Bode Miller, Didier Cuche, Benjamin Racih, Axel Lund Svindal...

Jedna od gledanijih utrka
· Bi li u sezoni trebalo voziti više od četiri-pet kombinacijskih utrka?
- Sada je to trenutačno teško, imamo toliko puno disciplina i utrka. Možda bi moglo biti manje slaloma, spustova ili superveleslaloma, a više veleslaloma i kombinacija.

· Lani ste na sljemenskoj utrci izletjeli sa staze neposredno prije cilja. Kakve ste dojmove ponijeli kući iz Zagreba?
- To je jedna od privlačnijih utrka, dobro organizirana, od smještaja do svih servisnih služba. Staza je bila odlično pripremljena, a navijači su fanatični, glasni, to nas gura prema krajnjim granicama. Uz Adelboden, Kitzbühel i Schladming, zagrebačka utrka jedna je od najboljih.Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije