Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFINI PROPISI

Cvitanić ipak neće igrati za Hrvatsku jer nema uvjete

13.01.2009.
u 18:42

Argentinski Hrvat Dario Cvitanić (24) najvjerojatnije neće dobiti Fifinu dozvolu s kojom bi mogao postati hrvatski reprezentativac! Markovićeva i Srebrićeva ciriška ofenziva u protekla dva dana ipak nije urodila plodom, jer Fifini činovnici slijepo se drže propisa.

Četiri uvjeta

Srebrićeva izjava “ne možemo biti veliki optimisti” sugerira da je bitka izgubljena. Ili on namjerno tako prikazuje stanje kako bi u slučaju pozitivnoga ishoda Marković i on ispali heroji.

Cvitanićeva zapreka je članak Fifina pravilnika o statusu igrača od 1. srpnja 2005. godine. U njemu stoji:

“Igrač koji ima pravo predstavljati više od jednog saveza na osnovi svog državljanstva može igrati međunarodnu utakmicu samo za jedan od tih saveza ako, uz relevantno državljanstvo, ispunjava barem jedan od sljedećih uvjeta: a) da je rođen na teritoriju relevantnog saveza, b) da su njegova biološka majka ili otac rođeni na teritoriju relevantnog saveza, c) da su njegova baka ili djed rođeni na teritoriju relevantnog saveza, d) da je živio na teritoriju relevantnog saveza najmanje dvije godine.

Dario Cvitanić ne ispunjava niti jedan od tih uvjeta, odnosno ispunjava sve samo za - Argentinu. Njegova jedina veza s Hrvatskom je pradjed s Brača.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić ipak nije potpisao predaju. I jučer su on i Vlatko Marković pokušali lobirati u Fifinim uredima.

- Sastali smo se s Fifinim dužnosnicima. Postoje doista određene prepreke, ali nećemo odustati dok postoji i najmanja nada - kazao je Srebrić, koji se sprema i na put u Amsterdam.

- Moram se čuti s Darijem. Ako ne ove nedjelje, ići ćemo sljedeći tjedan. Tražit ćemo od njega još neke dokumente, te Fifi poslati i dodatnu molbu. Odgovor bismo trebali dobiti u roku od mjesec dana.

Dario nije neophodan

Koliko god će najnovija saznanja razočarati dečka iz Banfielda, izbornik Bilić sigurno nije zaplakao. U napadu već ima gužvu, Olića, Petrića, Klasnića, Mandžukića, Kalinića, vraća se Eduardo, i Dario mu trenutačno nije neophodan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije