Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROSLAV BLAŽEVIĆ

Čuvena izjava Ćire o utakmici na Marakani: 'Svaki srpski igrač zagrlio je Hrvata i čuvao ga'

Miroslav Ćiro Blažević na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998.
Robert Belosevic
08.02.2023.
u 14:46

Vatreni se nisu uspjeli kvalificirati na europsko prvenstvo 2020. godine, jedinu europsku smotru koju smo 'promašili' od samostalnosti

Iako je Miroslav Ćiro Blažević i sam posljednjih dana govorio kako čeka svoj kraj, lago bi onaj koji bi rekao da se tomu ipak nadao. Jer, legendarni Ćiro bio je čovjek vedra duha, koji je prošao sve i svašta, koji se spašavao milijun puta. Iza njega su ostali mnogi uspjesi, velike stvari koje je radio, igrači koje je stvorio, ali i izjave po kojima će ga mnogi pamtiti pa možda se i nasmijati. 

Jedna izjava posebno će se pamtiti a tiče se kvalifikacijske utakmice 1999. godine u Beogradu između tadašnje Jugoslavije i Hrvatske. Bila je to borba za odlazak na europsko prvenstvo 2000. godine u Nizozemskoj i Belgiji, a utakmica je na užarenoj Makarani završila neodlučenim rezultatom 0:0. 

- Igramo mi u Beogradu protiv Srbije (Jugoslavije), nakon zadnjeg rata. Odjednom nestade svjetlo. Svi su mislili da je sabotaža, možda je i bila… U tom času – svaki srpski igrač zagrli mog igrača i – čuva ga, čuješ? To je prijateljstvo! - rekao je u više prilika legendarni izbornik brončane generacije iz Francuske 1998. godine.

Ćiro nas je napustio dan prije njegovog 88. rođendana, ali uspomene na njegov lik i djelo ostat će zauvijek u sjećanju. 

Miroslav Ćiro Blažević na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998.
1/37

 

Komentara 1

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
16:10 08.02.2023.

Čuvena izjava Ćire o utakmici na Marakani: 'Svaki srpski igrač zagrlio je Hrvata i čuvao ga jer tako rade istoćni balkanci sa svojom zapadnom braćom po krvi, jeziku i kulturi sa kojima se sporadićno pokolju'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije