Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠAO U POVIJEST

Čuvena crvena lopta ide u muzej nogometa

Liverpool balon
AFP
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
16.11.2009.
u 12:16

Crvena lopta za plažu, koja je Liverpool stajala 0:1 poraza od Sunderlanda, najvjerojatnije će biti u stalnom postavu engleskoga Nacionalnog muzeja nogometa.

Glavni uzrok jednog od mnogobrojnih podbačaja Redsa ove sezone nedavno je na dobrotvornoj aukciji na eBayu prodan za preko 400 tisuća funti nepoznatom kupcu.

Engleski mediji pišu kako se vjerojatno radi o predstavniku muzeja iz kojeg su poručili kako kobnu loptu žele imati među svojim izlošcima. U muzeju su inače izloženi razni povijesni predmeti kao što je lopta sa SP-a 1966. te originalni pehar FA kupa.



Da podsjetimo, u susretu Liverpoola i Sunderlanda lopta na napuhavanje koju je nepoznati dječak ubacio na teren odigrala je glavnu ulogu kod pogotka. U petoj minuti Bent je zapucao prema Reini, lopta se odbila od crvenog ''uljeza'', promijenila smjer i završila u mreži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije