Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS U MADRIDU

Čudo se dogodilo: Nadal izgubio i ostao bez broja jedan

Rafael Nadal
Foto: Reuters/Pixsell
11.05.2018.
u 23:01

Thiem je ovom pobjedom "svrgnuo" Nadala i s prvog mjesta ATP ljestvice na kojoj će se u ponedjeljak ponovno naći Švicarac Roger Federer.

Austrijski tenisač Dominic Thiem svladao je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije "masters 1000" u Madridu prvog igrača svijeta i branitelja naslova Španjolca Rafaela Nadala sa 7-5, 6-3. 

Thiem je ovom pobjedom "svrgnuo" Nadala i s prvog mjesta ATP ljestvice na kojoj će se u ponedjeljak ponovno naći Švicarac Roger Federer.

Sjajni je Austrijanac ujedno i prekinuo rekordni Nadalov niz od čak 50 uzastopnih osvojenih setova na zemljanoj podlozi. Taj je niz započeo u Roland Garrosu prošle godine, odnosno nakon što je Nadal izgubio baš od Thiema u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Rimu.

Ranije u petak plasman u polufinale u Madridu izborio je finalist prošlogodišnjeg US Opena i osmi tenisač svijeta Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je Srbina Dušana Lajovića sa 7-6 (3), 3-6, 6-3. Andersonu se tako iz 11. pokušaja po prvi put u karijeri domogao polufinala na turnirima Masters 1000 serije, a treći ove sezone, nakon što je u Indian Wellsu izgubio u četvrtfinalu od našeg Borne Ćorića, a u Miamiju od Španjolca Pabla Carreno-Buste.

Thiem i Anderson će igrati međusobno u subotu u polufinalu.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Dominic Thiem (Aut/5) - Rafael Nadal (Špa/1) 7-5, 6-3

Kevin Anderson (JAR/6) - Dušan Lajović (Srb) 7-6 (3), 3-6, 6-3

ATP Rim: Čilić na Harrisona ili Sugitu, Ćoriću kvalifikant

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postavljen je za četvrtog nositelja ATP turnira iz serije "masters 1000" koji će se igrati sljedećeg tjedna, pa je u 1. kolu slobodna, dok će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz susreta između Amerikanca Ryana Harrisona i Japanca Yuichija Sugite, određeno je ždrijebom u petak.

Čilić je nakon poraza od Tunižanina Maleka Jazirija u prvom nastupu u Istanbulu prošloga tjedna zbog ozljede koljena otkazao nastup na ovotjednom turniru u Madridu te bi mu nastup u Rimu trebao biti povratnički na Touru.

Drugi hrvatski igrač koji će nastupiti u Rimu Borna Ćorić  u 1. kolu će za suparnika imati igrača koji bude uspješan u kvalifikacijama, dok bi u slučaju pobjede u 2. kolu igrao protiv petog nositelja Argentinca Juana Martina Del Potra.

Jedina hrvatska predstavnica u turniru tenisačica Petra Martić u 1. kolu će igrati protiv Ukrajinke Lesje Curenko.

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thira
16:04 12.05.2018.

Mogao je naletiti na Corica, kako bi tek onda Nadal prosao! Bez ikakvog problema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije