Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštajna borba

Ponovno u ringu? Cro Cop bi ovakvog Fjodora lakoćom dokrajčio

Fjodor
Foto: Screenshot
1/4
26.06.2017.
u 21:30

Fjodor je prije 12 godina pobijedio Mirka Filipovića u jednoj od najvećih borbi u tom sportu. Stoga bi uzvrat bio veliki događaj

Fjodor Jemjeljanjenko (40), nekad nepobjedivi ruski borbeni stroj, nokautiran je u 74. sekundi borbe održane u Madison Square Gardenu. Pobijedio ga je Matt Mitrione (38), borac koji u dosadašnjoj karijeri nikad nije bio prvak bilo čega. Štoviše, taj je tip bio profesionalni igrač američkog nogometa, a prvi nastup u slobodnoj borbi imao je tek s 31 godinom.

A baš to vam najbolje govori na kako je niske grane spao borac kojem su tepali da je “Posljednji ruski car”. No, niti je Fjodor danas ikakav car niti može zavladati bilo kakvim carstvom.

Mitrione dominantan

A riječ je o borcu kojeg i danas smatraju najvećim u povijesti slobodne borbe. Devet je godina Fjodor bio neporažen. Nanizao je 28 pobjeda, među kojima i dvije protiv Minotaura, a po jednu protiv Marka Hunta, Kevina Randlemana, Tima Sylvie, Andreja Arlovskog i Mirka Filipovića.

A baš se ime hrvatskog gladijatora spominje u kontekstu mogućeg Fjodorova sljedećeg protivnika. A za taj okršaj bilo bi puno bolje da je Fjodor pobijedio, no čini se da ni ovo neće previše smetati. Jer, neposredno nakon teškog poraza od Mitrionea, Fjodor je izjavio:

- Bez obzira na ovakav ishod, ja se namjeravam i dalje boriti. Ja sam borac.

A taj borac, čini nam se, ni protiv Mirka Filipovića ne bi imao bogzna kakvih izgleda. Jer, Cro Cop je u stalnom treningu, spartanski vježba i priželjkuje što atraktivnijeg protivnika za oproštajni okršaj. A gdje ćete atraktivnijeg za takvu priliku od Fjodora s kojim se hrvatski majstor prije 12 godina borio u meču za koji se i danas priča da je jedan od najvećih u povijesti tog sporta.

U borbi s Mitrioneom dogodilo se to da su oko 45. sekunde jedan drugoga pogodili desnim direktima, pri čemu je Amerikančev očito bio razorniji. Obojica su pala, obojica su pokušala i ustati, u čemu je Mitrione bio puno uspješniji.

Fjodorov četvrti poraz

- Nisam znao da smo obojica pali, no kada sam ga ugledao da leži na leđima skočio sam na njega i počeo ga udarati - opisao je Mitrione nešto što je bila tužna slika borilačke legende koja je prošle godine na jedvite jade pobijedila poluteškaša Maldonada, uza snažan vjetar u leđa.

Jemjeljanjenku je to četvrti poraz u posljednjih devet mečeva od 2010., a tijekom 17 godina duge karijere odradio je 42 borbe iz kojih je izišao s 36 pobjeda, pet poraza i jednim remijem. Mirko Filipović u slobodnoj borbi ima 49 borbi i omjer od 35 pobjeda (26 nokautom), 11 poraza, dva remija i jednu poništenu borbu, s Overeemom zbog suparnikovih niskih udaraca koljenom između prepona.

Vrlo brzo znat će se hoće li se Mirko Filipović i Fjodor Jemjeljanjenko ponovo naći u ringu.

Komentara 2

DU
Deleted user
23:02 26.06.2017.

Ovo je stvarno rijetko uzasan clanak cak i po kriterijima vecernjaka. "...taj tip je bio profesionalni igrac...", pa kakvo je to izrazavanje? Stvarno dno.

DH
dalibor.hren
05:33 27.06.2017.

Što je istina "Nanizao 28 pobjeda" ili "Četvrti poraz u zadnjih 9 mečeva"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije