Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu u borbi

Crnogorski sportaši šalju u domovinu novac i respiratore

Stevan Jovetić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
20.03.2020.
u 18:32

U Crnoj Gori trenutačno je registrirano 13 oboljelih

Crnogorski nogometni reprezentativac i igrač francuskog Monaca Stevan Jovetić uplatio je u petak donaciju državi Crnoj Gori od 50 tisuća eura za borbu protiv koronavirusa.

Jovetić je u poruci upućenoj Nacionalnom koordinacijskom timu za zarazne bolesti istaknuo da prati zbivanja u državi, te je pozvao građane da se drže svojih domova. 

- Dopustite mi da prvenstveno iskažem divljenje liječnicima i medicinskom osoblju, a zatim i svim divnim i ponosnim građanima Crne Gore, koji u ovom trenutku iskazuju ono što nas je uvijek krasilo kada je teško: odmjerenost, dosljednost i solidarnost. Proći će i ovo - napisao je, između ostaloga, Jovetić. 

Prethodno su kapetan crnogorske reprezentacije i branič madridskog Atletix Stefan Savić te napadač Lokomotive iz Moskve Luka Đorđević crnogorskim bolnicama donirali tri respiratora u vrijednosti oko 60 tisuća eura.

Također, Nogometni savez Crne Gore bolnicama u Crnoj Gori nabavio je sedam respiratora, a prvi čovjek saveza Dejan Savićević pozvao je na poštivanje preporuka Instituta za javno zdravlje te je apelirao na građane Crne Gore da ostanu kod kuća.

Predsjednik nogometnog kluba Budućnost, poduzetnik Veselin Mijač, donirao je za borbu protiv koronavirusa stotinu tisuća eura, dok je  predsjednik košarkaškog kluba Mornar iz Bara Đorđije Pavićević donirao lokalnoj bolnici dva respiratora vrijedna 50 tisuća eura i još deset tisuća eura za osnovna zaštitna sredstva - maske, rukavice i alkohol.

U Crnoj Gori trenutačno je registrirano 13 oboljelih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije