Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINE IZ BIVŠE DRŽAVE

Crnogorske rukometašice na OI u Tokiju

Hrvatska-Crna Gora
Miranda Cikotic/PIXSELL
21.03.2021.
u 23:41

Ženska rukometna selekcija Crne Gore jedina je selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, koja će igrati u Japanu, računajući i muški i ženski rukomet.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore izborila je u nedjelju plasman na Olimpijske igre, nakon što su na kvalifikacijskom turniru u Podgorici izgubile od Rumunjske 28-25, ali im je pobjeda protiv prvake Europe Norveške u petak, omogućila da porazom od Rumunjki sa manje od četiri razlike dobiju vizu za Tokio.

To je treći nastup crnogorskih „lavica“ na olimpijskom turniru, a u Londonu 2012. godine osvojile su srebrnu medalju, jedinu u povijesti Crne Gore na olimpijadama.  

 Crnogorske su u petak sjajnom igrom pobijedile Norvežanke 28-23, a zatim su u subotu Skandinavke nad Rumunjkama slavile istom razlikom, pa je crnogorskim “lavicama” za mjesto u Tokiju odgovarao i poraz do četiri gola razlike.

S turnira u Podgorici u Japan idu i Norvežanke.

Ženska rukometna selekcija Crne Gore jedina je selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, koja će igrati u Japanu, računajući i muški i ženski rukomet.

Crnu Goru će na OI u Tokiju predstavljati još samo vaterpolo reprezentacija te zemlje koja je plasman izborila na turniru u Roterdamu.

Komentara 1

NO
nordic
13:37 22.03.2021.

Čestitam mladim curama iz Crne Gore. Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije