Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo dalje?

Crni dani dojučerašnje zvijezde: Ciljao je na Zlatnu loptu, a sada je teret koji nitko ne želi

Gareth Bale i Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
07.05.2019.
u 12:35

Stigao je u nadi da će postati klupska legenda, miljenik publike, a sada ga se silom gura prema vratima

Premda se još uvijek nalazi u zlatnim nogometnim godinama, na pragu tridesete, Gareth Bale spao je na najniže grane u karijeri.

Ne, nije u međuvremenu zaboravio igrati nogomet, i dalje oduševljava genijalnim potezima, ali njegov golemi ugovor postao je svima težak uteg oko nogu. 

Zinédine Zidane ga je otpisao, Marca tvrdi da mu je ovih dana rekao u lice da ga ne vidi u momčadi koju priprema za sljedeću sezonu, što je ispred čelnika Reala postavilo velik izazov.

Kome ga, naime, prodati? Bale zarađuje 17 milijuna eura godišnje neto, zbog čega čak i najbogatiji europski velikani drže podalje ruke. 

Manchester United se već opekao s Alexisom Sanchezom te je usto ostao bez Lige prvaka, pa se u ovome trenutku čini da je odlazak Balea na Old Trafford zapravo samo prazna medijska priča. 

Manchester City za njega nije zainteresiran, Liverpool i Tottenham također mudro šute, pa se kao eventualni 'udomitelj' može ponuditi tek londonski Chelsea, i to ako doista dođe do nekakve razmjene u koju će kao putnik prema Madridu biti uključen Eden Hazard.

Paris Saint-Germain, Bayern, Juventus, možda Inter? Nitko od njih ne bi odbio Balea u momčadi, ali ma kako to bogate sredine bile, ni ni njima se ne juriša za igračem s takvim ugovorom, ali i upozoravajuće bogatim medicinskim kartonom. 

Utoliko je jasno da će ga madridski Real nekome morati dati ispod cijene, a nešto će se valjda morati pitati i samog Balea kojeg ugovor s kraljevskim klubom veže do lipnja 2022. godine i kojem se ne trči za manjim honorarom.

U svakom slučaju, neobična je priča fantastičnog Velšanina, igrača koji je prilikom dolaska iz Tottenhama vjerovao da će prije ili kasnije postati dobitnik Zlatne lopte. 

Stigao je u nadi da će postati klupska legenda, miljenik publike, a sada ga silom guraju prema vratima uz natpis na dresu - teret.

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije