Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

'Crna mačka' Hrvata kobna i za Ćorića: Borna dobio osam gemova

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.09.2018.
u 07:32

Hrvatski tenisač Borna Ćorić zaustavljen je u osmini finala US Opena u New Yorku od Argentinca Juana Martina del Potra s 4:6, 3:6, 1:6 za dva sata i sedam minuta igre. 

Ćorić se tijekom cijelog meča borio s vrlo raspoloženim Argentincem, ali i s bolovima u bedru desne noge zbog čega je dvaput tražio medicinsku pomoć i nije mogao pokazati sve što zna. U sva tri seta Del Potro je odmah na početku dolazio do "breaka" i prednosti, a Borna je to dostigao samo u prvom setu, kada je s 1:4 došao do 4:4, no taj set je ipak izgubio s 4:6. U preostala dva seta Argentinac je lako dolazio do goleme prednosti od 4:1 i Borna je morao priznati poraz u svom prvom srazu s Del Potrom, "crnom mačkom" za hrvatske igrače, protiv kojeg Marin Čilić ima omjer 2:11, a Ivo Karlović 1:5. 

Amerikanac John Isner također je ušao u četvrtfinale nakon meča u pet setova protiv Kanađanina Miloša Raonića (3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2) i on će se sučeliti s Del Potrom.  

>> Pogledajte i potez Federera kojim je protivnika ostavio u šoku

Ranije su četvrtfinale osigurali Rafael Nadal i Dominic Thiem. Nadal je za pobjedu nad Basilašvilijem sa 6:3, 6:3, 6:7 (6), 6:4 trebao tri sata i 19 minuta, dok je 24-godišnji Dominic Thiem za dva sata i 37 minuta svladao prošlogodišnjeg finalista u Flushing Meadowsu, Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:5, 6:2, 7:6 (2).

Među osam najboljih kod tenisačica prva se plasirala Čehinja Karolina Pliškova, koja je prije dvije godine upravo u New Yorku stigla do svog jedinog finala na Grand Slam turnirima. Pliškova je u osmini finala sa 6:4, 6:4 nadigrala Australku Ashleigh Barty. 

Četvrtfinale su kod tenisačica izborile i prošlogodišnja pobjednica Amerikanka Sloane Stephens, koja je s 6:3, 6:3 slavila protiv Belgijke Elise Mertens, te veteranka Serena Williams, koja je u tri seta izbacila Estonku Kaiju Kanepi s 6:0, 4:6, 6:3. Latvijka Anastasija Sevastova izborila je plasman među osam najboljih trijumfom nad Ukrajinkom Elinom Svitolinom 6:3, 1:6, 6:0

Komentara 5

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
08:49 03.09.2018.

"Crna mačka" za Hrvate? Pa DelPo je već više od 10 godina jedan od najboljih igrača svijeta. Da nije bio dugo ozlijeđen, možda bi bio i najbolji, pogotovo sa onakvim fenomenalnim forehandom, a i servis mu je silovit. Jedini koji je u stanju ravnopravno konkurirati velikoj trojki: Federer, Nadal, Đoković.

MA
Mama
16:35 03.09.2018.

iznenadujuce slaba psihicka priprema,vidjelo se na kraju prvog seta a inace mu je do sada to bila jaca strana,a udarci svi popravljeni,narucito forhend,steta za slabu partiju

Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:17 03.09.2018.

Žao mi je što sam noćas visio pred tv-om i očekivao čudo. Borna definitivno nije u rangu top 20. Kačanov je lošije plasiran od njega a puno je veći potencijal. Ne znam što bih rekao, da mu fali? Fali mu u principu svega po 20-ak posto. Jačine i preciznosti servisa, forehand beckhand uraraca, igre na mreži, taktike, plana b....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije