Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit na internetu

Još neviđeno! Crkveni zbor u Rusiji pjeva i gleda finale u hokeju na ledu

Rusija
Foto: screenshot/Reuters/Pixsell
1/7
01.03.2018.
u 12:30

Ruska reprezentacija u finalu je nakon velike drame pobijedila Njemačku tek u produžetku s 4:3

Rusi su veliki ljubitelji hokeja na ledu, imaju drugu najjaču ligu na svijetu – KHL. Nakon debakla na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, od ruskih se hokejaška mnogo očekivalo u Pjongčangu ponajprije zato što se turnir igrao bez NHL zvijezda.

Ruska reprezentacija u finalu je nakon velike drame pobijedila Njemačku tek u produžetku s 4:3. To je Rusima prvo zlatno odličje nakon 1992. godine.

Nedjeljni olimpijski finale bio je najvažniji događaj u Rusiji, utakmica se pratila u svakom domu, u kafićima, restoranima i crkvama.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja je snimljena tijekom crkvene svečanosti gdje članovi zbora pjevaju, a ujedno i gledaju veliki finale.

Zanimljivo, Rusima je ovo ukupno deveto zlato, ali nijedno nisu osvojili pod imenom Rusija. Sedam ih je osvojio SSSR (ruski igrači činili su većinu reprezentacije), jednu 1992. kao ZND i ovu u Pjongčangu pod imenom Sportaši iz Rusije.

Rusija
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije