Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije plaćao porez

Cristiano Ronaldo ne ide u zatvor, nagodio se sa španjolskim sudom

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
27.07.2018.
u 13:03

Ronaldo je bio optužen za utaju 5,7 milijuna eura poreznog duga. Portugalac je odbacio optužbe kao neutemeljene, ali se na kraju ipak nagodio

Portugalska 33-godišnja nogometna zvijezda Christiano Ronaldo morat će platiti novčanu kaznu od 3,2 milijuna eura i uvjetno će biti osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu, što je rezultat nagodbe sa španjolskim sudom u slučaju izbjegavanja plaćanja poreza, objavilo je španjolsko državno tužiteljstvo u petak. 

Ronaldo je bio optužen za utaju 5,7 milijuna eura poreznog duga. Portugalac je odbacio optužbe kao neutemeljene, ali se na kraju ipak nagodio.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Iako je dobio dvogodišnju zatvorsku kaznu, 33-godišnjak neće završiti iza rešetaka, jer mu zakon u Španjolskoj omogućuje da to izbjegne, ali će morati svakodnevno plaćati 250 eura u razdoblju od 48 mjeseci.

Kad se zbroje svi iznosi, Ronaldo bi iz ovog procesa mogao izaći siromašniji za oko 19 milijuna eura.

Komentara 16

Avatar niwrad
niwrad
13:23 27.07.2018.

Zakoni koji bi Ronalda poslali u zatvor zbog neplaćanja poreza su doslovno kao rasni zakoni za vrijeme robovlasništva. Naime, zašto plaćamo poreze? Pa zato da bi imali javna dobra i usluge poput cesta. škola, bolnica, socijanog osigiuranja, vojne zaštite, sigurnosti u prometu i sl. A kod toga svi ljudi u državi imaju jednako pravo koristiti ta dobra pa bi po načelu pravednosti svatko morao uplatiti jednak iznos u proračun. E sad pošto bogati pojedinci poput Ronalda troše basnoslovne svote oni su putem primjerice PDV-a u proračun uplatili enormno više novca nego prosječni građanin. Drugim riječima oni su već preplatili javne usluge i dobra koja koriste, a neka, poput socijalnog osiguranja nikad neće niti koristiti. I sad bi još čovjeku koji je višestruko više doprinio javnim dobrima i uslugama oduzimali slobodu, a u društvu postoji tisuće i tisuće parazita koji nisu gotovo ništa uplatili u proračun, a koriste ista javna dobra i usluge puno više od Ronalda. To je inherentna nepravda baš poput robovlasništva.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
14:27 27.07.2018.

Komentator "niwrad" je sve lijepo objasnio. Jadna španjolska socijalistička vlada će naplatiti ovaj sitniš od Ronalda, ali će godišnje ispušiti najmanje milijardu eura jer toliko im je brand Ronaldo godišnje donosio. Mnogi ne gledaju širu sliku i nešto od čegaaa društvo ima koristi, lako mediji i državni-uhljeb-aparat populizmom i demagogijom prezentiraju kao nešto crno i mutno, a narod sa socijalističkim mentalnim sklopom to puši.

AR
Artukovic
13:35 27.07.2018.

A vidi naslova....nije plaća porez.... Pa naravno da nije.Placa je nagrada za obavljeni rad....porez nešto sasvim drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije