Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 192

Cormier brani titulu protiv Gustafssona, nakon dvije godine povratak Evansa

UFC 192
Foto: Fight Channel
1/2
25.09.2015.
u 16:05

Od dolaska u UFC 2013. godine Cormier ima tek jedan jedini poraz, što mu je ujedno i jedini izgubljeni meč u karijeri.

Noć sa sa subote na nedjelju 4. listopada rezervirajte za spektakularni UFC 192. Uživo iz Toyota centra u Houstonu s početkom u 4 sata iza ponoći prijenos pogledajte na Fight Channel PPV-u i na FightChannelTV.comu.

Pet mečeva, pet vrhunskih dvoboja od kojih je teško izabrati najbolji. Ipak, prva obrana naslova Daniela Cormiera u poluteškoj kategoriji protiv Šveda Alexandera Gustafssona je dimenzija za sebe. Dvoboj je to najboljih boraca svijeta u -93 kg diviziji.

Cormier je aktulani prvak koji je pojas osvojio prekidom protiv Anthonyja Johnsona u zadnjem nasatupu, dok je Gustafsson bivši (i sadašnji) izazivač koji je gotovo svladao Jona Jonesa u šampionskom okršaju. Od dolaska u UFC 2013. godine Cormier ima tek jedan jedini poraz, što mu je ujedno i jedini izgubljeni meč u karijeri. Na UFC-u 182 ga je vrlo uvjerljivo svladao Jon Jones.

Kada znate da je Gustafsson također poražen od Jonesa, no da je pružio puno bolji otpor, lako možete zaključiti da će ovaj američko-švedski obračun biti itekako zanimljiv i neizvjestan. Spomenimo i to da je Gustafsson poražen u posljednjem dvoboju od Anthonyja Johnson, no da je unatoč tome dobio šansu boriti se ponovno za naslov. U UFC karijeri Šved ima 8-3 uz pobjede protiv Rue, Silve, Hammila, Te Hune i Manuwe.

Kao uvod u ovaj spektakularni dvoboj ćemo vidjeti okršaj dva top borca u velter kategoriji; bivšeg prvaka Johnyja Hendricksa (broj 1 na rang ljestvici) i njegovog sunarodnjaka Tyrona Woodleyja. U jedinom nastupu od gubitka titule (Robbie Lawler), Hendricks je odlukom sudaca svladao Matta Brownea vrativši izgubljeno samopouzdanje. Woodley, s druge strane, iza sebe ima dva velika slavlja protiv Gasteluma i Kima, koja su ga i vinula na visoko drugo mjesto UFC-ove velter kategorije.

Iako ovaj meč nije najavljen kao meč koji će odrediti sljedećeg izazivača, u slučaju pobjede Woodleyja, ne bi bilo čudno da upravo on u sljedećem nastupu dobije priliku napasti pojas.

UFC 192 je i pozornica na kojoj se nakon duže pauze vraća u akciju bivši prvak u poluteškoj kategoriji Rashad Evans. Ozljede i drugi problemi su uzrokoval da Evansa u akciji ne vidimo još od UFC-a 167 2013. godine kada je svladao Chaela Sonnena. U Houstonu ga čeka sunarodnjak Ryan Bader - čovjek koji se nadao da će na ovom popisu borbi on biti izazivač Danielu Cormieru. No, četiri pobjede u nizu (Perosh, Cavalcante, St. Preux i Davis) nisu impresionirale Danu Whita, a posebno ne iritantni nametljivi stil koji je htio "prisiliti" čelnike UFC-a da mu daju šansu. Stoga će Bader ipak morati svladati i Rashada Evansa ukoliko u budućnosti želi dobiti šansu napasti titulu.

U preostala dva dvoboja glavnog dijela priredbe ćemo vidjeti obračun teškaša Shawna Jordana i Ruslana Magomedova te dame iz bantam kategoriju Jessicu Eye i TUF pobjednicu Juliannu Penu. Iza Eye je težak poraz od Mieshe Tate dok je Penna u jedinom nastupu u protekle dvije godine (Milana Dudieva) slavila prekidom te je još jednom pokaza svoj veliki talent. Stručna javnost upravo Penu u budućnosti vidi kao opasnu prijetnju Rondi Rousey. No, sasvim je jasno da joj fali iskustva da bi se mogla nositi i s najžešćom konkurencijom. Upravo je Jessica Eye test po mjeri koji će pokazati gdje se trenutačno nalazi atraktivna bantamašica.

UFC 192:

Daniel Cormier vs. Alexander Gustafsson

Ryan Bader vs. Rashad Evans

Jessica Eye vs. Julianna Pena

Johny Hendricks vs. Tyron Woodley

Shawn Jordan vs. Ruslan Magomedov

Uvodne borbe:

Ali Bagautinov vs. Joseph Benavidez

Daniel Hooker vs. Yair Rodriguez

Chris Cariaso vs. Sergio Pettis

Alan Jouban vs. Albert Tumenov

Angela Hill vs. Rose Namajunas

Derrick Lewis vs. Viktor Pesta

Sage Northcutt vs. Frank Trevino

>>Fedor će za borbu u Japanu dobiti 2.5 milijuna $

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije