Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČARLIJEVI DOJMOVI

Ćorluka: Bilo mi je čudno igrati na umjetnoj travi, nisam šest godina

Vedran Ćorluka (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
21.07.2012.
u 13:58

- Ne mogu se uspoređivati engleske i ruske momčadi, ali Mordovija je bila tvrd orah i kidala nam živce - rekao je Ćorluka nakon debija u ruskom prvenstvu

Vedran Ćorluka imao je start iz snova u prvoj službenoj utakmici u Lokomotivu. Hrvatskom braniču već je prešlo u naviku zabijati pogotke, a u utakmici protiv Mordovije bio je strijelac trećeg koji se na kraju ispostavio kao pobjednički u 3:2 slavlju nad tvrdim protivnikom. Ruske novinare zanimalo je kako je igraču, koji je pet godina igrao u Engleskoj, bilo debitirati na njihovom tlu?

- Sve je bilo neobično. Mordovija je u stanju pokidati živce svim protivnicima pa i favoritima. Nije nam bilo lako - rekao je Ćorluka pa još malo pojasnio:

- Bilo je vrlo teško, vjerujte mi! To je, kao što znate, moja prva utakmica u Rusiji i upravo zato je bilo neobično. U sastavu Lokomotiva sam već sam nastupao - ali to su bile pripremne utakmice, a to je nešto sasvim drugo. Sve u svemu, bilo je sve u redu, iako ja ne bih rekao da smo pokazali svoju najbolju igru, pogrešaka je bilo dosta. Ipak, tri gola smo postigli, a to je najvažnije.

Je li protiv Mordovije lakše igrati nego protiv, na primjer, West Bromwicha ili Wolverhamptona- autsajdera engleskog prvenstva?

- Ne možemo ih uspoređivati. Engleske momčadi imaju veći budžet, ne zaboravite, ha ha... Mordovija je za njih tvrd orah, a to nisu samo prazne riječi. Ne sumnjam da je su kod mnogih ekipa izazvali probleme. Pobijediti ovdje nije jednostavan zadatak, čak i za najbolje klubove.

U prvih 25 minuta utakmice kiša je lijevala kao iz kabla. Jeste li vidjeli loptu ili ste igrali na slijepo?

- Da, protivnike sam vidio, ha ha... Uvjeti se nisu mogli nazvati idealnima, čak je i teren umjetan, a za mene je to problem. Čudno mi je što smo na njemu igrali jer šest godina nisam igrao na sintetici, odnosno, točno dva puta sam igrao... Dajte zamislite! Zato mi i je bilo neobično... - zaključio je Ćorluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije