Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomeo Nadala

Ćorić ušao u TOP 100 i napravio nešto što je uspio samo Kyrgios!

REFILE - CLARIFYING NATIONALITY OF NADAL  Borna Coric of Croatia reacts after winning his match against Spain's Rafael Nadal at the Swiss Indoors ATP tennis tournament in Basel October 24, 2014.   REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: SPORT TENNIS TP
Reuters/PIXSELL
25.10.2014.
u 08:54

- Nema ništa frustrirajuće za mene u ovom porazu. Znao sam da će se to dogoditi. Ili danas ili ranije u tjednu ili sutra... Vratiti ću se početkom 2015. i biti spreman za sve

- Ovo je za mene nevjerojatno. Samo želim uživati u trenutku. Toliko sam iznenađen da je to naprosto nevjerojatan osjećaj - bilo je prvo što je izgovorio Borna Ćorić nakon senzacionalne 6:2, 7:6(4) pobjede nad Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu turnira u Baselu.

- Vjerujte mi, jako sam nervozna osoba. Samo sam to želio sakriti. Nisam imao što izgubiti. Nikada protiv njega nisam igrao, nisam bio siguran što me čeka - hoće li me "ubiti" ili što? - bio sam pod pritiskom, elokventno će očito buduća velika zvijezda svjetskog tenisa. - Zaslužio sam, nije Nadal igrao dobro. Nadam se da ću i u polufinalu ovako igrati, završio je Borna.

Četvorica u TOP 100

Pa koliko smo puta ove sezone uzviknuli - kakva večer hrvatskog tenisa! Najprije je Marin Čilić osvojio US Open, a sinoć je Borna Ćorić zabilježio najvrijedniju pobjedu karijere savladavši možda i najboljeg tenisača svih vremena Rafaela Nadala. Što to znači, vidljivo je na prvu. Kako je i Ivo Karlović pobijedio Benjamina Beckera, tako imamo dvojicu polufinalista u jednom ATP 500 turniru što nije zabilježeno u povijesti. Uz Nicka Kyrgiosa je tako Borna postao jedini tenisač rođen nakon 1990. koji je Nadala pobijedio otkako je ovaj u vrhu svjetskog tenisa. Sada je Borna Ćorić u Baselu osvojio 180 bodova što je dovoljno za proboj u Top 100. Tako sada mi imamo četiri igrača u toj elitnoj svjetskoj teniskoj konkurenciji. Iako se znalo da Nadal nije zdravstveno u najboljem stanju, ima problema sa zglobom te ga muči slijepo crijevo, svejedno se radi o nevjerojatnoj pobjedi koja je niti pola sata nakon meča preplavila svjetske medije. A Borna u ovom trenutku nema trenera! Izgledalo je to kao da je prije meča dogovoreno da Rafa i Borna zamijene uloge.

- Nema ništa frustrirajuće za mene u ovom porazu. Znao sam da će se to dogoditi. Ili danas ili ranije u tjednu ili sutra... Vratiti ću se početkom 2015. i biti spreman za sve - rekao je Nadal i potvrdio sumnje kako ove godine više neće igrati.

Kada je naš tenisač oteo već prvi break, pomislili smo kako se ne radi o ničemu važnom jer moćni je Španjolac u Baselu izgubio tek šest gemova u dva meča.

Rafa samo jedan as!?

No, Borna nije stao, sve do 5:0 kada je Nadal uspio vratiti jedan break i potvrditi ga na svojem servisu. Ipak, Borna je, iako je u nekom trenutku izgledalo kako se i uplašio vlastitog mogućeg uspjeha, uzeo taj osmi gem i osvojio prvi set koji je trajao 35 minuta a u kojem je Rafa Nadal ubilježio 19 neprisiljenih pogrešaka. Borna je servirao hrabro, u prijelomnim trenucima nije se libio niti na veće rizike, pa statistika od tek 49 posto ubačenog prvog servisa ne govori cijelu istinu jer ono što je ubacio Borna je uglavnom i dobivao, u omjeru 81 posto. Zapravo, Borna je nadjačao Rafaela Nadala u svim elementima igre, osim u dvostrukim servisnim pogreškama kojih je imao dvije, a Rafa nijednu. U drugom setu dopustio mu je Borna tek jedan break poen. Španjolac je ukupno imao tek 14 winnera od kojih tek dva s osnovne linije te 37 neprisiljenih pogrešaka. A onda, kada pogledate da je Nadal servirao tek jedan as vidjet ćete da je to bila jedinstvena prilika da naš tenisač koji je na turnir ušao putem pozivnice pobijedi trenutno trećeg svjetskog tenisača.

>>Marca o Ćoriću: Sport je dobio novu veliku zvijezdu

>>Pobjeda nad Nadalom tek je početak, Ćorić će napraviti velike stvari

Komentara 3

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
13:20 25.10.2014.

Kao prvo, Nadal nije ni "mozda" najbolji tenisac svih vremena, iako spada medju najbolje. Kao drugo, Rafa je dosta zdravstveno hendikepiran, prije svega zbog upaljenog slijepog crijeva i cudo je sto uopce igra. Ipak, ovo je lijep uspjeh nase buduce zvijezde, sto dadako ne znaci da je Borna vec u samom vrhu, daleko je to jos .....

DU
Deleted user
13:13 25.10.2014.

Nije fer od Rafe da umanjuje velicanstvenu pobjedu mladoga Corica. Svaka cast Borna ulepsao si mi dan. Pozdrav sa Istoka

PE
peugeot
18:33 25.10.2014.

Gospodine Zorane Vitas! Vama i ostalim hrvatskim novinarima koji pokrivaju teniske dogadjaje preporucujem da skromno pisete o Borni i da svojim hvlospjevima ne vrsite presiju na njega. Pisite skromno o njemu jer se moze suprotno dogoditi da mu karijera krene u nezeljenom smjeru. U Francuskoj je Richard Gasquet kad je bio jos mladju od Corica bio od novinara prozvan genijem, super nadom francuskog tenisa i nikad nije usao medju prvih pet tenisera ATP liste. Zato ne pretjerujte s pisanjem. Pisite o njemu skromno bez ikakve euforije inace cete od njega napraviti "slucaj Gasquet". Pssssst !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije