Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Doha

Ćorić bez polufinala, Pavić za naslov protiv Murrayja

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
Autori: Anton Filić, Hina
04.01.2018.
u 18:15

Po Ćorića je u prvom setu protiv Rubljova koban bio gubitak servisa u četvrtom gemu. Taj zaostatak nije uspio nadoknaditi.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Dohi, bolji od njega je u četvrtfinalu bio Rus Andrej Rubljov sa 6-3, 7-5 nakon sat i pol igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret 21-godišnjeg Ćorića i 20-godišnjeg Rubljova i druga pobjeda mladog Rusa, ali prva na ATP Touru. Jedini dosadašnji susret odigrali su u studenome prošle godine u polufinalu NextGen ekshibicijskog turnira u Milanu.

Po Ćorića je u prvom setu koban bio gubitak servisa u četvrtom gemu. Taj zaostatak nije uspio nadoknaditi iako je odmah u sljedećoj igri imao "break-loptu", dok je u drugom setu mladi Zagrepčanin prvi stigao do "breaka" no nije ga uspio i zadržati. Ćorić je poveo sa 4-2, no već u sljedećoj igri je izgubio tu prednost, a Rubljov je prijetio i u svakom od preostala dva Ćorićeva servis-gema. Kod 4-4 Ćorić je uspio spasiti "break-loptu" Rubljova, no kod 5-5 se nije uspio izvući. Potom je Rubljov uvjerljivo odservirao za pobjedu. 

Borna Ćorić
1/6

Na turniru u Dohi novi uspjeh u konkurenciji parova postigao je Splićanin Mate Pavić. On i njegov austrijski partner Oliver Marach (37) ušli su u finale nakon što su sa 6:3, 6:4, za nešto više od sat vremena, pobijedili Španjolce Carrena Bustu i Garcia-Lopeza koji su prije toga izbacili Ivana Dodiga i Fernanda Verdasca. Mati i Marachu, lanjskim wimbledonskim finalistima, to je četvrti zajednički finale.

Za naslov će igrati protiv Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brune Soaresa koji su u polufinalu bili bolji od Španjolca Feliciana Lopeza i Amerikanca Rajeeva Rama sa 6-3, 4-6, 10-6. Zasad imaju jedan naslov, do kraja su otišli prošle godine u Stockholmu.   

  

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije