Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže u Bayern?

Conte otpisao Perišića, ali spašava ga Kovač kojem očajnički nedostaje krilo

Ivan Perišić
Foto: Craig Mercer/Press Association/PIXSELL
1/4
10.08.2019.
u 11:18

Najveći jaz između Perišića i njegova dosadašnjeg poslodavca je Conteova taktička postava u kojoj u sustavu s tri stopera klasična napadačka krila više neće biti potrebna.

Ivan Perišić na odlaznim je vratima Intera ako se do kraja prijelaznog roka ne dogode promjene iz temelja. Hrvatski reprezentativac u nerazzurrima kod novog stratega Antonija Contea nema više mjesto u početnih jedanaest, a vjerojatno i općenito u momčadi. Ne zbog nekih skandala ili nesuglasica, i sam Conte rekao je da je “zadovoljan kako Ivan radi, igra i ponaša se”.

Ili bek ili napadač

Najveći jaz između Perišića i njegova dosadašnjeg poslodavca je Conteova taktička postava u kojoj u sustavu s tri stopera klasična napadačka krila više neće biti potrebna. Dakle, u formaciji 3-5-2 Perišić bi morao biti praktički lijevi bek (kao što je to bio slučaj na pripremama) ili klasični napadač, a bez obzira na izvjestan odlazak kontroverznog Maura Icardija, Perišić nije opcija ni za napadača budući da je Romelu Lukaku tek stigao na San Siro, dok bi to kroz koji dan trebao učiniti i Edin Džeko.

Dodamo li uz tu dvojicu milanskog miljenika Lautara Martineza, Perišića nema u opcijama, a nema ga u opcijama ni na lijevom krilnom beku gdje mu konkuriraju tri prava lijeva beka (Asamoah, Dalbert, Dimarco) i gdje, najvažnije, uopće ne želi igrati.

Kod ulaznog transfera Edina Džeke otvorila se prva opcija za Perišića jer su iz Intera bili voljni odraditi razmjenu balkanskog dvojca. Međutim, Roma na lijevom krilu ima Diega Perottija i Justina Kluiverta pa sukladno tome nisu iskazali interes za Perišića.

Ta je opcija propala, no ubrzo se pojavila nova, i to puno efikasnija i logičnija nego ova rimska. I talijanski Gazzetta dello Sport i njemački Bild u protekla dva dana raspisali su se o ponudi münchenskog Bayerna upućenoj Perišiću. Dvije nesretne situacije povezale se su se u jednu naizgled idealnu situaciju.

Već i ptice na grani znaju koliko Bayernu nakon umirovljenja legendarnog dvojca Ribery-Robben nedostaju krilni igrači. Jedina krila u momčadi su Kingsley Coman i Serge Gnabry, stoga je Niko Kovač uz upravu s Manchester Cityjem aktivno dogovarao transfer Leroya Sanéa.

Činilo se da je samo pitanje trenutka kad će 100 milijuna eura vrijedno krilo potpisati ugovor s Bavarcima, no ozljeda u utakmici Community Shielda protiv Liverpoola pobrkala je planove. Sanéu je dijagnosticirano puknuće prednjeg križnog ligamenta desnog koljena te će s terena izbivati mjesecima, možda čak i cijelu sezonu.

Ni jezik ni liga nisu problem

Nakon ozljede transfer je propao, a uzmemo li u obzir da je Perišić u Interu postao taktički višak, možemo reći i kolateralna žrtva, Kovač je namirisao priliku. Bayern želi Perišića dovesti prvo na posudbu, a nakon godinu dana otkupili bi Omišaninov ugovor za 30 milijuna eura.

Svi su preduvjeti tu. Perišić je u Bundesligi igrao četiri pune sezone. Godinu i pol je proveo u dortmundskoj Borussiji, da bi nakon toga dvije i pol godine bio u Wolfsburgu. Jezik, dakle, jako dobro poznaje, a poznaje i stil nogometa u Bundesligi, stil koji tipovima igrača kao što su Perišić i Rebić jako odgovara.

Ne bi imao problema ni s logističke strane budući da je trenirao pod palicom Nike Kovača u reprezentaciji od 2013. do 2015. Ovo baš izgleda kao posao u kojem sve strane dobivaju; Kovač konačno dobiva krilo, Conte se rješava nepotrebnog viška, a Perišić ostaje na vrhunskoj razini.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
13:32 10.08.2019.

Ne znam zašto, ali Hrvati su uvijek pobjednici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije