Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj karijere

Contador nakon Vuelte ide u mirovinu

Alberto Contador
Foto: PA/Pixsell
07.08.2017.
u 12:56

"To je odluka o kojoj sam dobro promislio i mislim da je dobro da u mirovinu odem na domaćoj utrci u svojoj domovini. "

Španjolski biciklist Alberto Contador (34) je u videospotu kojeg je objavio na Instagramu, objavio da će nakon utrke po Španjolskoj, koja se održava od 19. kolovoza do 10. rujna, otići u mirovinu. 

Španjolac je u svojoj karijeri pobijedio u sve tri najveće biciklističke utrke - Tour de Franceu, Giro d'Italii i Vuleti.

"Pozdravljam sve, rado bih vas obavijestio od dvije stvari. Prva je da ću od 19. kolovoza voziti na Vuelti, a druga je da je to moja zadnja utrka u ulozi profesionalnog biciklista. To vam javljam s radošću, a ne s tugom. To je odluka o kojoj sam dobro promislio i mislim da je dobro da u mirovinu odem na domaćoj utrci u svojoj domovini. Podsjećam da su pred nama tri iznimna tjedna", kazao je videosnimki Contador.

Contador je u karijeri tri puta pobjeđivao na utrci kroz Španjolsku te po dva puta na Tour de Franceu i na Giro d'Italia. Kao profesionalac je ostvario 67 pobjeda. Mrlja na karijeri je dopinški prekršaj iz 2010. "El Pistolero", što je Contadorov nadimak, tada je zbog korištenja zabranjene tvari klenbuterol ostao bez ukupne pobjede na utrci po Francuskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije