Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekadašnji najbolji sudac na svijetu

Veliki Collina komentirao 11-erac za Španjolsku: Sudac je Subašiću morao dati žuti karton

Hrvatska reprezentacija - Danijel Subašić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
24.06.2016.
u 18:30

Prema Collini, Subašić je prerano krenuo s gol-linije pa je sudac trebao ponoviti izvođenje kaznenog udarca

Nekadašnji najbolji nogometni sudac na svijetu, a sada prvi čovjek sudačke organizacije u UEFA-i, Talijan Pierluigi Collina izjavio je kako će tražiti da se vratari koji prerano kreću naprijed sa svoje linije prilikom izvođenja jedanaesteraca budu kažnjavani žutim kartonom.

Collina je u svom izlaganju kazao kako je suđenje tijekom dosadašnjeg tijeka Eura u Francuskoj odlično, ali je i spomenuo kako je sudac utakmice Hrvatska – Španjolska Bjorn Kuipers pogriješio u trenutku izvođenja španjolskog jedanaesterca, koji je Danijel Subašić obranio Sergiju Ramosu.

Prema Collini, Subašić je prerano krenuo s gol-linije pa je sudac trebao ponoviti izvođenje kaznenog udarca.

– Vratar se pomaknuo naprijed, a to sudački tim nije primijetio. Radi se o pogrešci koja se događa, a suđenje na utakmica bilo je dobro – rekao je Collina dodavši kako je 12 sudaca koji su ostali u Francuskoj u petak dodatno upozoreno na to da moraju paziti da se kazneni udarci izvode prema pravilima.

– Suci moraju obratiti pozornost na to da se jedanaesterci izvode prema pravilima. Ako vratar krene ranije, kazneni se udarac mora ponoviti, a vratar dobiti žuti karton. 

Komentara 79

MM
marinko.mikac
18:38 24.06.2016.

da da da... a to da nije bio penal ne komentira...

DU
Deleted user
18:38 24.06.2016.

dakle sudac dosudi nepostojeci jedanaesterac i o tome se ne raspravlja ali sve ostalo da. UEFA ima logiku kao i EU, do cega ce to dovesti vidimo na nedavnom BRExitu....dosta je da je sve podredjeno velikima i za velike!

PP
pp
18:43 24.06.2016.

Ovakve stvari su mi nevjerojatne. Velik sudac...a onda ovakav komentar. Ok, trebao je ponoviti, a dali ga je uopće trebalo izvoditi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije