Naslovnica Sport SP 2018

Clint Eastwood zamolio da mu donesu hrvatski dres

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravila u istom hotelu u kojemu su bili smješteni vatreni, a dres je dobila od izbornika Dalića
02. srpnja 2018. u 08:43 72572 prikaza
Hrvatski navijači
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/20

Cijeli dan najvećom šetnicom jednoipolmilijunskog Nižnjeg Novgoroda, ulicom Pokrovskaja (koja izbija na stari dio grada, impozantni Kremlj) defilirale su tisuće hrvatskih navijača sa zastavama, transparentima, svim mogućim rekvizitima...

Hrvatska i Mladen Grdović Zaslužili feštu Vatreno u autobusu uz Grdovićev hit: 'Nije u šoldima sve'

Prema neslužbenim informacijama iz HNS-a, u Nižnji Novgorod pristiglo je između pet i šest tisuća hrvatskih navijača sa svih strana svijeta. I potpuno su nadglasali Dance kojih je bilo neusporedivo manje.

Hrvatski navijači
1 / 24
Utakmica Hrvatske i Danske pratila se u cijeloj Hrvatskoj

Zanimljivo, u Danskoj uoči SP-a nije vladala ni približno takva navijačka euforija kao, primjerice, na Islandu. Čini se da Danci nisu imali previše povjerenja u vlastitu reprezentaciju.

Tako je središtem Nižnjega cijeli dan odjekivalo “Hrvatska, Hrvatska”, a neobuzdanu navijačku euforiju začinili su domaći navijači, lokalni Rusi, skandiranjem “Rusija, Rusija”, budući da je njihova reprezentacija jučer u Moskvi igrala utakmicu osmine finala sa Španjolskom.

Davor Šuker Predsjednik HNS-a Šuker: Vidio sam neke sitnice koje vi ne vidite i bio sam uvjeren u pobjedu

Hrvati su, drugi put u samo nekoliko dana, u središtu Nižnjega raširili najveću hrvatsku zastavu, dimenzija 70x10 metara, donijeli su je dečki iz Crikvenice, a naša je reprezentacija, smještena u hotelu Marriott, dobila uglednu susjedu.

[video: 25623 / ]

Naime, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović utakmicu s Danskom dočekala je u neposrednom susjedstvu. Predsjednica nam je prije početka utakmice otkrila da je za tu priliku odjenula dres koji joj je darovao Zlatko Dalić.

I još jedna zanimljivost. Među hrvatskim navijačima pojavio se i jedan Amerikanac, izvjesni gospodin Krul, koji je u Nižnji Novgorod stigao s posebnom zadaćom. Taj je Krul prijatelj slavnoga glumca Clinta Eastwooda, koji ga je zamolio da mu donese – hrvatski dres!

Hrvatski navijači
1 / 19
Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Nakon lutrije jedanaesteraca s 4:3 pobijedili smo Dansku.

 

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas