Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKORILA MELBOURNE

Clijsters pomogle i ujakove zelene hlače

\'Kim Clijsters of Belgium poses with the winner\'s trophy after beating runner-up Li Na of China in the women\'s singles final on the thirteenth day of the Australian Open tennis tournament in Melbou
AFP
29.01.2011.
u 17:13

Belgijka do četvrtog Grand Slam naslova i 41. u karijeri stigla nakon pobjede nad Kineskinjom Na Li – 3:6, 6:3, 6:3.

Kim Clijsters nova je pobjednica Melbournea! Sedam godina od njezina finalnog poraza na Australian Openu od Justine Henin, 28-godišnja Belgijka napokon je otišla do kraja. Nakon tri krune na US Openu (2005., 2009. i 2010.), stigla je do četvrtog Grand Slama i 41. naslova karijere. Posljednja prepreka Belgijki bila je Kineskinja Na Li – 3:6, 6:3, 6:3.

– Nakon izgubljenog prvog seta, pomislila sam: "Kim, ova je prebrzo za tebe". Li Na je u tim trenucima igrala svoj najbolji tenis protiv mene. Nije bilo lako okrenuti ovaj dvoboj u svoju korist – rekla je nakon pobjede Kim. I ujedno priznala:

– Svi Grand Slam naslovi nose velike emocije. I golemo olakšanje nakon pobjedničkog poena.

U Australiji je uvijek iznimno popularna, velik dio toga može zahvaliti i svojedobnoj ljubavnoj vezi s najboljim domaćim tenisačem Lleytonom Hewittom.

U pobjedničkom govoru zahvalila je dvjema osobama – lokalnom zubaru koji joj je popravio slomljeni zub uoči početka turnira te – svom ujaku.

– Gledao me potkraj prošle godine na WTA Mastersu u Dohi u najružnijim zelenim hlačama koje sam ikad vidjela. Osvojila sam taj turnir. Kao i mnogi u svijetu tenisa, i ja sam praznovjerna, pa sam ga zamolila da u istim hlačama dođe i na moje mečeve u Melbourneu. Upalilo je – s osmijehom će 'zaposlena' mama (trogodišnja kći Jada Ellie) koja će od sutra biti druga tenisačica svijeta. Za osvajanje naslova pripalo joj je 2,2 milijuna australskih dolara (oko 11 milijuna kuna).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije