Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema im premca

City uvjerljivo do nove pobjede, Kovačić i Gvardiol odradili sjajan posao u prvih 11

Sheffield United v Manchester City - Premier League - Bramall Lane
Bradley Collyer/PRESS ASSOCIATIO
27.08.2023.
u 17:15

Engleski i europski prvak Manchester City došao je i do treće pobjede na startu nove sezone Premier lige svladavši u Sheffieldu domaći United s 2-1 (0-0).

Momčad koju je umjesto Pepa Guardiole vodio njegov pomoćnik Juan Manuel Lillo imala je premoć, stvarala je prilike, ali je izostala uobičajena realizacija. Tako je Erling Haaland u 37. minuti propustio realizirati kazneni udarac pogodivši vratnicu. No, iskupio se u 63. minuti kad je na ubačaj Jacka Grealisha glavom poslao loptu u mrežu.

Domaća momčad je izjednačila u 85. minuti, kad je pričuvni igrač Jayden Bogle s desne strane iz kaznenog prostora pogodio suprotan donji kut. No, samo tri minute poslije Rodri je snažnim i preciznim udarcem donio još jednu pobjedu aktualnom prvaku kojom se City izdvojio na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova, dva više od West Hama, Tottenhama i Arsenala. 

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su u početnoj postavi "Građana". Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu na poziciji lijevog braniča, dok je Kovačiću bila namijenjena uloga defenzivnog veznog koju je igrao do 86. minute. 

U nedjelju je do pobjede stigla i Aston Villa slavljem 3-1 na gostovanju kod Burnleyja. Dvostruki strijelac za Villu bio je Matty Cash (8, 20), a Moussa Diaby je u 61. minuti potvrdio pobjedu, nakon što je u 47. minuti Lyle Foster smanjio zaostatak domaće momčadi.

Aston Villa je sa šest bodova na šestoj poziciji, a Burnley je jedna od četiri momčadi koja još uvijek nije osvojila nijedan bod u novoj sezoni. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 3

T2
Tomo_20
21:35 27.08.2023.

Mateo trgni se vec jednom kad ce taj gol??????!

JO
josippo
19:38 27.08.2023.

Uvjerljivo? 2 minute prije kraja dali gol.

MA
madmaximo
21:50 28.08.2023.

Kovačić na bluemoon forumu dobio više glasova za igrača utakmice od Rodriga ... uglavnom svi su impresionirani kako su se oba naša prilagodila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije