Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i u teheranu – prestar!

Ćiro uživa: Bolje sam plaćen i od izbornika Carlosa Queiroza!

'Bosnia\'s new coach Miroslav Blazevic blows kisses to the crowd before his team\'s international friendly soccer match against Bulgaria in Zenica August 20, 2008.   REUTERS/Damir Sagolj   (BOSNIA AND
'DAMIR SAGOLJ'
04.09.2011.
u 12:54

Kad je Ćiro došao u Teheran, savez je iznenada donio odluku da u Iranu ne mogu raditi treneri stariji od 65 godina. No, javnost se digla na noge, svi su stali uz legendarnog trenera i Iranci su povukli odluku. Ćiro je preuzeo Mes Kerman.

Strani mediji javljaju o buri u iranskom nogometu! Navode da je ugledni hrvatski trener Ćiro Blažević uzburkao duhove, izazvao razdor između klubova i iranskoga nogometnog saveza!

Naime, objavljeno je da su čelnici saveza, nakon što je Blažević sletio u Teheran na pregovore s Mes Kermanom, donijeli odluku da u Iranu ne smije raditi trener stariji od 65 godina! Pa makar se zvao i Alex Ferguson ili Ćiro Blažević...

– Pričate o Fergusonu, a on je u finalu Lige prvaka izgubio od 39-godišnjega Guardiole – branio je u televizijskoj emisiji odluku jedan od čelnika saveza, što je izazvalo burne reakcije gledatelja.

Već je pobjednik

Kako je rampa uglednom hrvatskom treneru dobila izrazito negativan publicitet u javnost, iranski je savez brže-bolje odgodio primjenu ove odluke. Tako je Ćiro već postao pobjednikom u Iranu, iako još nije vodio niti jednu utakmicu. Šteta što nije bio te sreće kod Markovića prije koju godinu, kada se birao Kranjčarov nasljednik. Tada je Vlatko u startu prekrižio "trenera svih trenera" proglasivši ga – prestarim.

Ćiro se javio jučer poslijepodne iz Kermana. Imao je svoju verziju priče...

– Nije točno da je savez rekao da sam prestar! Njihova odluka da stariji od 65 ne mogu raditi u Iranu vrijedila je dok se ja nisam pojavio! Čim sam došao, oni su je ukinuli – objasnio je Blažević.

Kaže da se u Kermanu bori s vrućinom od 40 Celzijevih stupnjeva, a u ponedjeljak će biti predstavljen kao novi trener. Trening još nije vodio, kaže da je samo – dirigirao.

– Ovo je savršena situacija za mene, samo ja mogu ovdje izdržati! Sad me čekaju tri teške utakmice u 12 dana, prva već sljedećeg petka u gostima. Optimist sam, momčad je solidna.

Spasio je Prištinu

A uvjeti?

– Najbolji su još uvijek u Kini jer oni me još plaćaju. Međutim, u Iranu sam sigurno najbolje plaćeni trener, bolje čak i od izbornika Queiroza! Eto, u 70 i nekoj mlatim najbolje pare u životu – zaključio je Blažević.

Ugovor s Mes Kermanom vrijedi godinu dana, a poseban bonus dobit će plasira li se u azijsku Ligu prvaka. Ali, tko sad razmišlja o Ligi prvaka kada ima samo bod iz pet utakmica.

Ćiro je nekoliko puta u karijeri vodio bitke za ostanak. Sredinom '80-ih bio je heroj u Prištini, 2002. godine spasio je Osijek, a tri godine poslije u Švicarskoj ispao s Xamaxom...

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kridan
21:48 04.09.2011.

Bravo Ciro samo ti mlati paru mogu te za jaja povuci.Ipak si ti jedini nesto osvojio.

RI
Riznica
16:55 04.09.2011.

Kaze Ciri : Eto, u 70 i nekoj mlatim najbolje pare u životu – .... E moj Ciro neces ih u grob ponijeti !\" Koga to ineteresuje koliko ti mlatis para !\"

CU
cupus
22:07 04.09.2011.

TEBEEEE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije