Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SKIJAŠA DO NOGOMETAŠA

Ćiro progovorio o teškom djetinjstvu te otkrio zašto nije svećenik!

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
14.02.2018.
u 19:54

Ćiro je progovorio i o najvećoj grešci karijere, zamjeni Zvonimira Bobana na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

- Ja sam se, nažalost, rodio u Dolcu, to je oko tri kilometra od Travnika. Dok me tata doveo i upisao već je bio 10. veljače, a ja sam se zapravo rodio 9. veljače - za IN Magazin otkrio je Ćiro Blažević koji je protekle subote navršio 83 godine.

Iza Ćire je bilo teško djetinjstvo.

- Stanovao sam više u šupi nego u kući, 30-40 metara od kuće bio nam je WC, a onda sam kao mladić pobijedio na Jahorini na državnom prvenstvu u skijaškom natjecanju. Vrlo brzo sam ja shvatio da u skijanju nema para pa sam se prešaltao na nogomet.

Otkrio je Ćiro i da je želio biti svećenik.

- Kad sam shvatio da sam se zaljubio, mami sam se povjerio da ja ne mogu biti svećenik jer sam se baš fatalno zaljubio. To je bila ljubav moje mladosti, možda čak i ljubav mog života. Ali, platonska.

Za kraj je Ćiro progovorio i o najvećoj grešci karijere, zamjeni Zvonimira Bobana na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

- Najgora stvar kad je Boban došao tražiti zamjenu, trebao sam doći na aut-liniju i napraviti ono što sam napravio kao trener barem 20 puta, reći Bobanu 'sine, ostani, ne možemo bez tebe'. Da je Boban ostao i igri protiv onih šugavih Francuza, kakvi su bili, mi bismo ih pobijedili. U takvim trenucima moraš u igru staviti jednog nogometaša. Ne igrača, nego nogometaša, majstora kao što je Prosinečki, kao što je Boban. A ja sam stavio Marića, potpuno neopravdano, zato što je Prosinečki dan prije izašao s treninga, kao ozlijeđen je. Pa ne znam je li ozlijeđen ili nije.


 
Ključne riječi

Komentara 8

IL
ilijan1a
21:51 14.02.2018.

Ćiro samo lupeta da bi zabavljao narod

HE
hellen3353
20:48 14.02.2018.

Ćiro forever....

VK
vječni krojf
09:09 16.02.2018.

Ciro okrenuo strategiju zarade.Tom covjeku je lova vaznija od svega na svijetu.U nogometu nema vise sta reci sada ce o svojoj biografiji,a neznam koga to zanima.On i svecenik su kao nebo i zemlja.Takav primitivac da bude svecenik?Nikada,pa cak ni laik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije