Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKE

Ćiro: Čačićev novi sustav ništa ne valja, ozbiljna reprezentacija bi nas unakazila

Čačić Ćiro
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/6
25.03.2016.
u 09:16

– Znam što treba, ali neću reći zbog Šukera. Oni misle da sve znaju, pa tako i o novom sustavu – kaže Ćiro.

Ante Čačić odlučio je u Osijeku protiv Izraela kopirati sustav s kojim je Ćiro Blažević u Francuskoj 1998. osvojio simpatije cijelog svijeta. Čačićev sustav nije osvojio nikoga.

– Ma to je zastario sustav, to je 901. godina. Moj prijatelj Ante Čačić mora shvatiti da sustav nije važan nego koncepcija. Nekad je to prolazilo, danas taj sustav 3­-5­-2 ne prolazi. Znam što treba, ali neću reći zbog Šukera. Oni misle da sve znaju, pa tako i o novom sustavu. Nitko me ne zove, nitko se ne sjeti mudraca, iako znaju da ja to znam, da mogu pomoći. U Osijeku je, nemojmo se zavaravati, bio potpuni propuh u obrani i ozbiljnija reprezentacija bi nas unakazila. Srećom, Izrael je došao u kombiniranom sastavu i nisu znali realizirati silne propuhe u obrani – rekao je Ćiro, prenosi Goal.

Utakmica nije ni počela, a Izrael je već stvorio dvije “mrtve” šanse. Nasreću, prva je završila u stativi, drugu je Darijo Srna spasio s gol-­linije.

– Ne mogu Srna i Perišić ostati na brisanom prostoru. Nisu bili duplirani. Znao sam točno što će se dogoditi. Što? Pa upravo ono što ste vidjeli u Osijeku. Izraelci izlaze tri na tri na naše braniče. Ništa to nije valjalo. Do Eura je ostalo 80 dana i mogu vam reći da sam jako zabrinut. Zapravo, svi bismo trebali biti zabrinuti jer Hrvatska u tom sustavu pušta na sve strane – smatra Ćiro.

>> Članak pročitajte na Goalu

>> Kakva senzacija! Hrvatska deklasirala Španjolsku, pogledajte golove!

Komentara 30

MA
Majur
11:18 25.03.2016.

Prijateljske utakmice su Test-utakmice Ćiro,smanji doživljaje......sve ovisi kako će se na euru igrati....

FR
frenchy777
11:36 25.03.2016.

da, 3-5-2 ne valja, zato je Juventus zadnje godine s tim sustavom otišao u finale i ove godine skoro izbacio bayern.. dida molim te, idi sadi nešto ili lovi ribe, samo nemoj o nogometu

DR
draxy
11:10 25.03.2016.

Krajnje nekorektno od Ćire je na ovakav način pričati o radu kolege.Utakmica u Osijeku je i služila kao test i tako je treba shvatiti,pogotovo radi uvjeta koji su bili idealni za ozljedu igrača.Imamo dobru reprezentaciju i ukoliko atmosfera oko nje bude dobra mogli bi postići solidan rezultat u Francuskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije