Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE US OPEN

Činjenica: Nadal bolji od svih osim od Dodiga!

'Wimbledon Day 1 Monday 24th June 2013 Rafael Nadal (ESP) during his game against Steve Darcis (BEL) Credit: The Times. Online rights must be cleared by NI Syndication.Photo: NI Syndication/PIXSELL'
James Glossop/NI Syndication/PIXSELL
26.08.2013.
u 12:18

Marin Čilić pod istragom je za doping i neće moći braniti 360 bodova za četvrtfinale 2012.

Iako je počeo na travi (1881. u Newportu), a igrao se i na zemlji (od 1975. do 1977.), posljednji teniski Grand Slam godine US Open, koji počinje danas u New Yorku, već je godinama sinonim za vrhunac sezone na betonu. Naslov brani Britanac Andy Murray, među kandidatima za naslov svakako je i prvi tenisač svijeta Novak Đoković, no pravo je pitanje može li itko na Flushing Meadowsu zaustaviti Rafaela Nadala.

U godini u kojoj je zabilježio samo tri poraza (od Zeballosa u Vina del Maru, od Đokovića u Monte Carlu i od Darcisa u Wimbledonu), u godini u kojoj samo na jednom turniru (Wimbledon) nije dogurao do finala i u kojoj je već osvojio devet turnira (među kojima i Roland Garros), u godini u kojoj ne zna za poraz na američkom betonu (15-0, uz naslove u Indian Wellsu, Montrealu i Cincinnatiju), 27-godišnji Španjolac apsolutno je prvi favorit US Opena.

U ponedjeljak samo Dodig

Brojke koje je ovih dana objavio ATP usporedivši Rafu s ostalim tenisačima iz Top 30 svjetskog tenisa samo potkrjepljuju njegovu superiornost. Sa svima ima pozitivan omjer pobjeda i poraza: s Đokovićem 21-15, s Murrayem 13-5, s Ferrerom 20-4, s Berdychom 15-3, s Del Potrom 8-3, s Federerom 21-10... Među malobrojnim aktivnim tenisačima koji ne moraju priznati Nadalu da je bolji, barem u međusobnim susretima, i naš je Ivan Dodig koji sa Španjolcem ima 1-1 (Čilić 1-2, Karlović 0-4).

Kada bi Dodig, koji jedini od naših igra u ponedjeljak, prošao prva dva kola (Verdasco pa Davidenko ili Williams), mogao bi se u trećem sučeliti s Nadalom. Mnogo je izvjesniji Nadalov sraz u četvrtfinalu s Rogerom Federerom. Iako su međusobno odigrali čak 31 meč i 20 puta se sučelili u finalu (14-6), Nadal i Federer nikad se nisu sastali na US Openu i bio bi to svakako zanimljiv okršaj.

Svi priznaju da je Nadal najbolji u 2013. godini, no sve je više i mišljenja da je Rafa najbolji tenisač svih vremena. Njegovu dominantnost neki će objašnjavati natprirodnim pojavama, čuju se i nikad dokazane priče o dopingu, no prava je Rafina snaga u velikom talentu, velikom radu i velikoj posvećenosti tenisu. Otuda i njegova poznata agresivnost.

Đoković: Nadal je najbolji

– Ako igrate dobro, možete biti agresivni. I ranije sam bio uspješan na betonu, no točno je da sada nastojim udarati lopticu nešto ranije – kazao je Nadal na konferenciji za novinare uoči turnira.

Đoković mu je priznao da je najbolji u 2013., a Murray je istaknuo da će biti veoma teško pobijediti Nadala u New Yorku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije