Naslovnica Sport Nogomet

Ne treba otkopavati ratne sjekire Hajduka i HNS-a, vatreni trebaju ići na Poljud

Sada se, nažalost, preko leđa pionira, iznenada (ali ne i neočekivano) stvara nova afera između Hajduka i HNS-a, i to baš u razdoblju kada se činilo da su odnosi počeli zatopljavati, čime je bio otvoren put povratku hrvatske reprezentacije na Poljud
23. svibnja 2019. u 18:12 6392 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Krenimo od neposrednog povoda za novi Hajdukov udar na Hrvatski nogometni savez, utakmice pionira u Slavonskom Brodu, u kojoj je, prema tumačenjima iz Hajduka, sudac oštetio njihovu momčad u susretu s Osijekom, koji je pobijedio s 3:2.

Igor Štimac i Alen Bokšić u emisiji Večernji pressing NOVI IZAZOV Smijali su se kada je preuzeo Indiju, a pogledajte koliko će tamo zarađivati!

Sporna su, drže u Hajduku, dva druga žuta, odnosno isključujuća kartona za njihove igrače. Sudačka komisija analizirala je sve sporne situacije i zaključila da pri dodjeli kartona sudac Ante Čuljak iz Zagreba nije pogriješio.

Zakasnjeli startovi

- U tim situacijama radilo se o zakasnjelim startovima Hajdukovih nogometaša na noge suparnika, svi su bili iz kategorije preoštrih. Pri prvom isključenju može se eventualno govoriti o situaciji 50:50 posto za žuti karton, pa je to stvar sudačkoga uvjerenja, iako se vidi da je došlo do udara koljenom u suparničko koljeno. Pri drugom isključenju prekršaj Hajdukova igrača za žuti karton očigledno je preoštar, mi to kažemo za “narančasti” karton, dakle između žutoga i crvenoga – kazao nam je član Sudačke komisije Draženko Kovačić.

Zlatko Dalić Izbornikova riječ Pogledajte Dalićevu lekciju o hrvatstvu, sve je rekao u nekoliko rečenica

Dakle, Hajduk u Slavonskom Brodu nije oštećen?

- Smatramo da nije - dodao je Kovačić, kojega je za komentiranje spornih situacija ovlastio sudački šef, Šibenčanin Ante Kulušić. Kad smo već kod spornoga suđenja u Hajdukovim utakmicama, onako na prvu loptu odmah je zazvonila jedna utakmica iz studenoga prošle godine. Tada je, naime, Slaven Belupo bio teško oštećen u igri s Hajdukom na Poljudu. Utakmica je završena 2:2, a gostima nije bio dosuđen čisti jedanaesterac, a Hajduk je izjednačio iz zaleđa. Taj bod mu je neprocjenjivo puno značio u borbi za treće mjesto. Tada se Hajduk, nakon skandalozne sudačke odluke u njegovu korist, nije oglasio priopćenjem.

Sada se, nažalost, preko leđa pionira, iznenada (ali ne i neočekivano) stvara nova afera između Hajduka i HNS-a, i to baš u razdoblju kada se činilo da su odnosi počeli zatopljavati, čime je bio otvoren put povratku hrvatske reprezentacije na Poljud.

Hajduk "MOJA DOMOVINA" Svaka čast: Pogledajte kako se Torcida prisjetila akcije Bljesak i poslala poruku

Međutim, stvari su se naglo preokrenule pa se splitska bura prema HNS-u opet pojačala. Jučer se čak pojavila informacija da je Hajduk povukao svoga povjerenika za sigurnost Franju Medvedeca s funkcije šefa sigurnosti za revijalnu utakmicu Omiš - Hrvatska. Iz NK Omiš to nam nisu ni demantirali ni potvrdili. Danas šalju dopis policiji s popisom svih odgovornih osoba, među ostalim i ime šefa sigurnosti...

Poštujući instituciju Hajduka, njegovu bogatu povijest i tradiciju, njegovih više od 25 tisuća članova u 2019. godini, dojam je da smjer kojim ga vodi Udruga Naš Hajduk često ne ide u korist klubu. Pa tako i u najnovijem otkopavanju ratnih sjekira s HNS-om, iako je HNS danas distanciran od Zdravka Mamića i bez fige u džepu u približavanju Hajduku. Čijemu vodstvu kao da to ne odgovara. Jer, čim reprezentacija ponovno zakorači na Poljud, njihovo postojanje gubi svaki smisao. Ne bi se imali više protiv čega boriti.

Osijek - Hajduk RAT S HNS-OM To što je napravio Hajduk nedopustivo je, a najsramotnija je bila ova poruka

Čak 181 bod manje od Dinama

Udruga Naš Hajduk osnovana je 2011. godine. Od tada je Hajduk osvojio samo jedan trofej, Hrvatski kup 2013., a u prvenstvu nikada nije bio plasiran bolje od trećega mjesta. Od sezone 2012./2013. do danas Hajduk je u prvenstvu ukupno osvojio 476 bodova ili 181 bod manje od Dinama i 64 boda manje od Rijeke. U tom razdoblju promijenio je čak 12 trenera te sedam predsjednika. 

Sporne sudačke odluke na koje se žale u Hajduku pogledajte u galeriji

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati