Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARIZ

Čilić u dva seta do četvrtfinala, sljedeća prepreka Đoković

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.11.2018.
u 14:17

Ovo je bio peti međusobni ogled između Čilića, sedmog na ATP ljestvici, i Dimitrova, desetog tenisača svijeta, i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtak u četvrtfinale teniskog ATP turnira u Parizu nakon pobjede od 7:6(5), 6:4 nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim poslije sat i 51 minutu igre.

Čilić je odmah na početku meča uzeo servis Bugarinu, ali je Dimitrov servis vratio. Set je u nastavku bio dosta izjednačen i odlazi u tie break u kojem Čilić osvaja četiri uzastopna poena i privodi ga u svoju korist. Izjednačenost seta pokazuje i činjenica da je Čilić od devet break prilika iskoristio samo jednu, a Dimitrov od pet također samo jednu.

U drugom setu Dimitrov odmah na početku gubi svoj servis i Čilić prednost drži do kraja. Kod vodstva 5:4 u servisa Dimitrova Čilić je imao dvije meč lopte koje je propustio, no onda je dobio svoj servis pa tako i meč. Ovo je bio peti međusobni ogled između Čilića, sedmog na ATP ljestvici, i Dimitrova, desetog tenisača svijeta, i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Novaka Đokovića kojem je Damir Džumhur predao u drugom setu pri vodstvu srpskog tenisača 6:1, 2:1.

Pavić i Marrach u četvrtfinalu parova

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach plasirali su se u četvrtak u četvrtfinale parova teniskog ATP turnira u Parizu. Pavić i Marrach su sa 7-6(11/9), 6-3 pobijedili indijsko-francusku kombinaciju Rohana Bopannu i Edouarda Rogera Vasselina poslije sat i pol igre. U četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Johna Isnera i Britanca Neala Skupskog.

Drugi hrvatski predstavnik u parovima Nikola Mektić s Amerikancem Austinom Krajicekom ostao je bez plasmana u četvrtfinale, od njih su u osmini finala u četvrtak bolji bili Južnoafrikanac Raven Klaasen i Novozelanđanin Michel Venus sa 3-6, 6-4, 10-5.

Komentara 14

PE
peugeot
17:32 01.11.2018.

Cilic igra protiv reketa broj 1 na svijetu. Nije sala, Novak Djokovic je vec po drugi put najbolji teniser na svijetu.

Avatar cera
cera
14:27 01.11.2018.

Znači to je to! Dobro je doguro!

DU
Deleted user
17:52 01.11.2018.

Narode javljaju se mnogi koji bi hteli da budu baš Vučić ali ne dajte se smesti, znate i sami koji je pravi Vučić - vaš Vučić, onaj s tradicionalnim simbolima kojih ne treba da se stidimo ✔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije