Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS

Čilić svladao Srbina Đerea u Madridu

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
09.05.2019.
u 15:19

Čilić je u meču servirao 12 aseva, a Đere tri. Hrvatski je tenisač bio bolji na prvom servisu (82 posto naprama 60 posto) i spasio je osam od deset break lopti, dok je suparniku četiri puta uzimao servis

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić se u četvrtak plasirao u četvrtfinale teniskog turnira iz Masters serije u Madridu nakon što je u trećem kolu s 4-6, 6-3, 6-2 pobijedio srpskog tenisača Lasla Đerea poslije dva sata i deset minuta igre.

Prvi set je Čilić izgubio nakon što mu je Djere uzeo servis za vodstvo od 5-4 i nakon toga dobio svoj servis.U drugom setu, iako gubi svoj prvi servis Čilić igra sigurnije, i iskorištava prvu priliku za break za izjednačenje na 3-3 nakon čega osvaja još tri gema u nizu za 6-3. I u trećem setu hrvatski tenisač igra bolje, uzima servis suparniku za 2-1 i onda za 4-1.  Poslije toga, Djere osvaja svoj servis, a Čilić privodi meč kraju u svoju korist.

Čilić je u meču servirao 12 aseva, a Đere tri. Hrvatski je tenisač bio bolji na prvom servisu (82 posto naprama 60 posto) i spasio je osam od deset break lopti, dok je suparniku četiri puta uzimao servis.

Ovo je bio prvi međusobni susret hrvatskog tenisača i Đerea, 32. na ATP ljestvici. U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz ogleda prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Francuza Jeremyja Chardyja, 47. na ATP ljestvici. U 19 međusobnih ogleda protiv Đokovića, Čilić je upisao svega dvije pobjede, dok je u pet međusobnih susreta protiv Chardyja hrvatski tenisač tri puta slavio. 

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:51 09.05.2019.

Pusti nek igraju naši 😊

DH
dalibor.hren
17:47 09.05.2019.

Madžar (Srb) protiv Bosanca (Cro)!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije